Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Lynn

11.11.2019 14:14
Itse olen lukenut kaikki kirjat ja olin tyrmistynyt kun kuulin, että sarja lopettaa. Nummeloita oli niin ihana lukea ja olen yrittänyt yllyttää kavereita lukemaan. Muutama aloittikin lukemisen. Minunkin mielestä moni asia jäi kesken. Mutta kaikkea onnea jatkoon ja, vaikka Nummelan taru kuolee se elää aina sydämmissämme.

Nimi: hiksu

11.11.2019 09:47
Kivaa että on muitakin aikuislukijoita kuin minä! olen yhtä vanha kuin kuutamoratsastuskirja. Nummelaa lukenut 21v. asti ;)

Tosiaankin samaa mieltä täältäkin Nummelalle arvokas loppu. Jokin sellainen että lukisi lopussa loppu ja Merjan kiitokset. Ja että kirjan lopussa lukee sarjan viimeinen osa. Moni kohta jäi tosiaankin vähän auki.

Itse haluisin myös lukea poliisikoira Rita sarjaa. Itse rakastan koiria ylikaiken joten tuollainen koirasarja olisi toiveiden täyttymys. Ja kun Nummelassa Rita jäi vähän etäiseksi ainakin viimeisimmissä osissa.

Sitten kun tuossa luin kirjaston sivulta omia tietoja niin ihana tieto ratsukellarin salaisuus varattu toiselle lukijalle. Siitä vaan tuli hyvä fiilis. Jesh lukijoita riittää! Yritän lukea kirjan nopsasti niin pääsee varaaja lukemaan.
Onkohan varaaja kenties täällä? Kuka tunnustaa varanneensa ratsukellarin salaisuuskirjan kavio pystyyn!

Kivaa päivää kaikille Nummelaan,Merjalle ja faneille! :)

Nimi: Aino

10.11.2019 17:24
Olisi aivan parasta,jos sarja saisi arvoisebsa lopun eli vielä esim. 1-5 kirjaa!

Nimi: Aino

10.11.2019 17:21
Oon samaa mieltä Niinan kanssa! Sarja jäi pahasti kesken

Nimi: Niina

09.11.2019 19:32
Olipa surullinen uutinen, että Nummelan ponitalli-sarja päättyy. Minusta sen pitäisi saada arvolleen sopiva loppu, kuitenkin sitä on kirjoitettu niin monta vuotta. Nyt tuntuu, että sarja jäi pahasti kesken. :/

Nimi: Annika

05.11.2019 08:40
Olen 80-luvulla lukenut ensimmäisen kerran tätä kirjasarjaa ja nyt luin viimeisimmän Juhannustaikaa kirjan (vieläpä kahteen oteeseen).Kirja oli hersyvän hauska ja koukuttava niin kuin sarjan kirjat tuppaavat olemaan. Sattumalta päädyin tälle sivustolle katsomaan onko jatko kirjoja tulossa ja jouduin pettymään. Minusta tämä legendaarinen kirjasarja ansaitsisi arvoisensa lopun, nyt lukijalle jäi monta avointa kysymystä. Varmaan 3-4:n kirjaan saisi avattua nämä asiat, eikä uusia juonenkäänteitä tarvitsisi. Yhteen kirjaan tuskin nämä asiat saisi mahtumaan, ainakaan lukijaa ystävällisesti. Arvoitukseksi jäi Maran kohtalo ja sen varjolle suhde Jenniin, palaako Husaari Kikan elämään? Repen ja Kikan suhteen laatu. Rohkaistuuko Kikka puhumaan tunteensa julki, onko seurustelu "virallista", onko tunteet Kristianiin lopullisesti käsitelty. Rauhoittuuko Repen muiden naisten perässä juokseminen? Mahtava päätös olisi joulu/uusivuosi aiheinen kirja, jossa saisi olla reilusti sivuja.
Lisäksi täytyy sanoa, että olen aina pitänyt vanhempien kirjojen kansien kuvituksista, mutta esim. Salaperäinen huuto ja Tulta kaviossa kansikuvat ovat todella kauniisti tehtyjä! Iso kiitos kirjoittamistasi ponitallikirjoista, ne ovat kulkeneet mukanani vuosia, vaikka en enää lukija kohderyhmään iältäni kuulukkaan. Silti vuosien saatossa olen useasti aloittanut sarjan lukemisen aina uudestaan. Tästä syystä toivonkin, että hieno sarja saisi arvokkaan lopetuksen.

Nimi: Heidi

04.11.2019 12:11
Hei!
Ensiksikin kiitos suuresti Nummelan ponitalli-kirjojen teosta, ne on mahtavia ja iättömiä! Toivoisin todella, että sarja jatkuisi, vaikka parilla-kolmella kirjalla. Nyt tuntuu, että se jäi aivan kesken. Olen ensimmäistä kertaa lukenut tätä sarjaa noin 17 vuotta sitten. Eikä ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen koko sarjan läpi kolunnut. Ja nyt aikuis iällä päätin aloittaa alusta uudelleen, koska kirjat ovat helppolukuisia ja niissä on paljon sisältöä. Lisäksi ne ovat todella kokukuttavia! Olisi kiva tietää miten Kikan ja Repen suhde kehittyi, vielä näissä parissa viimeisessä kirjassa se oli aikamoista kissa-hiiri leikkiä. Eikä suoranaisesti selvää saanut seurustelevatko vakavasti. Lisäksi Husaarin kohtalo jäi pimentoon.

Nimi: Nummelafani

01.11.2019 20:05
Mitä miult on jääny ohi? Miksi Nummela lopetetaan? Se on mahtava sarja. Edes muutama kirja Merja

Nimi: hiksu

31.10.2019 18:55
Hilma: Jesset jatkuu! Laita googleen lukemaan Jesse mökkikoira. Sieltä tulee prisman sivuille linkki paina sitä niin näät uuden Jessen kannen. Ihan yli söpö! Tahtois jo niin päästä lukemaan!
Hilma: totta se on ihan kamalaa että Nummelat loppuu!
Hilma: ei siihen ikinä oikein totu et oma rakas paikka loppuu. Olipa se koulu tai kauppa. tai kirjasto. Mutta ei siitä pidä itteensä syyttää. Sille ei vaan voi mitään. Saat varmaan uuden kivan koulun ja uusia ystäviä?
voi tiedän kokemuksesta sen ku jokin kiva paikka loppuu niin alkaa miettimään onko ihessä jotain pahaa onnea kun paikat mihin jalallaan astuu menevät nurin. Nyt ne aikoo purkaa miun vanhan yläkoulun ja rehellisesti sanottuna on se vähän haikeeta mutta toisaalta sitä paikkaa ei tuu ikävä.
Mutta kuten sanottua saat varmaan uuden kivan koulun. pidän peukkuja sille!

Nyt kun Helsingissä oli ne kirjamessut ja niistä oli juttua uutisissakin ja vähän lehdissäkin niin kyllä ne sai miut raivon partaalle. koska Nummeloista ei mainittu mitään! Olisha se uutisten aihe että rakas, ihana ja paras sarja loppuu! Pisti miettimään mikä hevonkakkaran kultalusikkakerho siellä kirjamessuilla pyöri kun hepat ei ollu edustettuina. tai sit jos oli niin toimittajat oli puusilmiä kun uutisiin tullu mitään! Joku fani olis ihan hyvin voinu pitää puheen Nummeloista ja et sarja loppuu Juhannustaikaa osaan. Luulis et kirjamessut ottaa huomioon kaiken päättyvät sarjat,pitkät sarjat ym. kirjajutut ja kirjailijat. Eikä aina suosita vaan ns. listoilla olevia ja vanhoja ukkoja jotka tekee dekkareita! PLÄÄH!

Miusta fanit voi yhä puhua ja kampanjoida Nummeloista + muista Team Jalo kirjoista.
Toisen kirjastokassini kyljessä lukee Team Jalo siinäpä ihmisille miettimistä :D
toisen kassin kyljessä lukee Nummelan ponitalli. < sen minkä kuvana on sitruuna :D

Mutta kivaa Halloween päivää kaikille!
Luetaan paljon heppakirjoja!

ps. jos ootte laittaneet lehteen juttua Nummeloista tai jesseistä niin kertoisitteko fanit että mikä lehti! Ite laitoin kerran sen miunaikajutun heiliin minkä voi yhä lukea lehtiarkistosta.

Vastaus:

Etusivulla on Mökkikoiran kansi nähtävänä.

Nimi: Hilma

31.10.2019 16:32
Ensin loppuu Jesse sitten Nummelat ja sen jälkeen saan tietää että meidän koulu lopetetaan:(((

Vastaus:

Onpa surullista. Mielelläni jatkaisin Nummelaa.
Tilalle on tullut nuoremmille tarkoitettuja kirjoja, kuten Onnenkepparit -sarjan Kadonnut raippa. Kirja ilmestyi 2019 ja siitä on juuri otettu uusintapainos. Jatko-osa ensi vuonna on Karkurikoira.

Karistolla aloittaa sarja. Aksu etsii koti, on osan ensimmäinen nimi.

Tulossa on myös tammikuun lopulla Niklas ja musta poni ja rakastettu Jesse mökkikoira ilmestyy.

Tiedoksi, Merja.

Nimi: Nummelafani

30.10.2019 23:03
Nummela on paras sarja ja se ei voi loppua. Hienot tarinat ja upeat hahmot❤

Nimi: Anna

26.10.2019 20:18
Hei Merja en voi uskoa tätä että Nummelan ponitalli loppuu itse lukisin vielä mieluusti lisää kirjoja kiitos Merja kaikesta tuesta ja kirjoista jotka kirjoitit toivottavasti vielä tulisi yksi kirja jossa Kikka saisi Husaarin takaisin Nummelaan kirjasi antoivat paljon toivoa minulle kun olin todella huonossa kunnossa ja vaikka olen 17 vuotias rakastan Nummelan ponitalli kirjojasi loppu elämäni asti arvostan niitä niin paljon että yritän löytää hyllyyni kaikki Nummelan ponitalli kirjasi niin paljon tykkään niistä minulle ne saavat naurunpuuskia ja hymyjä päivästä toiseen yritän vielä saada kaikki Nummelan ponitalli kirjat kirpputoreilta ostettua että saisin kaikki ne kirjat hyllyyn terveisin innokkain fanisi Anna p.s. kiitos vastauksestasi kirjeeseni jonka kirjoitin muutama vuosi sitten vaalin sitä ikuisesti kuten kirjojasi

Nimi: Nummelat on elämä

08.10.2019 16:25
Täällä taas kirjoittelen... Projektimme #NUMMELATAKAS etenee hyvin, instagramissa julkaistiin kuva meidän suomenkielen tunnilta ja kerrottiin vähän projektistamme jolla yritämme innostaa kaikkia lukemaan Nummeloita ja saada se kirjasarja jatkumaan.ig:ssä frosteruksen_koulu ja Facebookissa julkaistu kans kuva. Facebookissa frosteruksen koulu. Itse koitan kans ostella Nummeloita, olin täällä vuoden kirjaston käyttäjä ja sain 30€ lahjakortin kirjakauppa-bookyyn ja käytän sen rahan nummelan kirjoihin.

Terveiset Merjalle♡

Nimi: hiksu

07.10.2019 09:36
Tosi kurjaa et sivut poistuu kun Suntuubi lopettaa ja Nummela loppuu. Nää oli parhaat sivut! eikä täällä koskaan pahoja riitoja ollut. noh joskus joku saattoi sanoa pahasti tai viijä toisen nimimerkin mut kaikki saatu selvitettyy.
Ehkä uusille sivuille sitten jokin pieni nummelaosio. Ainakin noita kirja-arvosteluita vois sinne laittaa ja fanitarinoita. mie ainakin jatkan fanitarinoita vaikka sitten omaan vihkoon.

Onneks fanien sivut säilyy vaikka pääsivut loppuiski.
jessemurren puolella foorumissa on nummelakohta sinne voi tulla höpisee. ja vaikka siellä onkin hahmo-ideoita ja kirjan nimi-ideoita niin niitä vois käyttää muihin sarjoihin.
ja fb:s on ryhmä/blogi kaipuu heppablogi jossa nummelaakin ja muita merjan ja marvin kirjoja. kunhan ennätän ladata kuvia. mutta sitä en ole poistamassa. se saa pysyä fanipaikkana. :)

Kivaa että ensvuonna uusi sarja.

Onnenkepparit 2:sen oon lukenu jo 6 kertaa :D mutta se on ihan huippuhyvä!

Kivaa päivää kaikille! ja myöhäiset eläintenpäivän onnittelut Nummelaan!

Vastaus:

Mukavaa kun olet tutustunut Onnenkepparit-sarjaan.

Nimi: I love Kafka

02.10.2019 20:51
Kiitos Merja ihanista kirjoista. Toivottavasti tulee vielä muita kirjoja. Ei siis Nummelasta.
#parasnummela

Nimi: Nummela-kirjat ovat parhaita

02.10.2019 20:38
Oon lukenu ainakin 5 Nummelan ponitallin kirjaa.
Juhannustaikaa oli hyvä. Tulee ikävä Nummelaa.

Nimi: Tytteli

02.10.2019 18:17
Harmi, että nummela loppuu. Mitä tarinatuvalle ja näille sivuille käy? Katoaako nää vai jääkö nää johonkin? O
lisi ihana jos näistä kaikista tarinoista tulis joku kirja tai jokin, mistä vois lukea tarinatuvan, spesiaalin, konnakirjan, hoitajasivun ja muiden tarinat ihan alusta näihin viimeisiin. Kiitos Merja tästä ihanasta sarjasta♡


Vastaus:

Sivut katoavat, koska Suntuubi lopettaa 30.6.20.Siksi Tallitarinaa ei ole kirjoitettu enää. Se on turhaa.

Avaan varmaan jossakin välissä uusia sivuja Websissä, tai muualla.

Merja


Nimi: Kultatukkainen hevostyttö

30.09.2019 21:16
Apua nyt kyllä tuli *pieni* paniikki kun huomasin tuon kommentin että nummelat lopetetaan! Mitäs mä nyt luen? Kiitos Merja ihan kauheasti näistä kaikista ihanista kirjoista! Paras kirjasarja ikinä onneksi tulee tuo Jesse kuitenkin niin edes pieni valon pilkahdus jossain!

Nimi: Keräilijä

30.09.2019 14:36
Kiitos Merjalle tästä pitkästä sarjasta. Kauhea pettymys itselle, olisin toivonut, että sarjasta tulisi vielä edes yksi osa, joka kokoaisi koko tallin tunnelmat kasaan ja kertoisi tallilaisten kuulumiset. Olisi ihanaa saada kaikki kesken olevat asiat päätökseen. No aikansa kaikkiea, kiitos näistä vuosista!

Nimi: Pelastetaannummela

30.09.2019 11:07
Miksi Nummelat loppuu? Jos on kavioiden puute niin Me hankitaan lukijoita

Nimi: Nummelat on elämä

30.09.2019 11:04
Hei Merja! Onko mitään mahdollisuutta saada Nummeloita jatkoon? Täällä ollaan muutamien tyttöjen kesken aloitettu äidinkielen tunnilla projektia #NUMMELATAKAS ja jos se onnistuu niin levitetään sitä sitten joka paikkaan! Aloitetaan jo tänään ja hankitaan lisää lukijoita.

Vastaus:

Kaikki on mahdollista. Aika näyttää. Merja

Nimi: #NUMMELATAKAS

30.09.2019 11:04
Me tehdään koulussa "tv-ohjelma" nummelasta pienemmille oppilaille! Hankitaan lisää lukijoita että ei tarviste lopettaa nummeloita!!

Nimi: hiksu

30.09.2019 08:59
Kiitos Merjalle Nummelasarjasta!
On sitä vieläkin niin vaikeeta uskoo todeksi että se on loppu.
Luin sen tiedon kyllä jo eilen mutten pystynyt sanomaan asiaan mitään.
Kerroin kyllä kamulle mutta se taisi kanssa järkyttyä kovasti koska ei vastannut mitään.
Ja toinen kamu sanoi vaan että jo oli aikakin! < tosi typerä kommentti.
Koskaan ei ole aika. tai vaikka oliski niin silti se tulee ns. puun takaa. ja tuntuu pahalta.
Vieläkin liian iso järkytys,shokki,katasfrofi ja maailmanloppu.
Ite lukenut Nummelaa n.7v.
21v. aloitin.
vaikka jo 3 luokalla eräs apuope toi punaisen hevosen kengän koulunkirjastolta.
mutta en lukenut sitä. ja kyllä ottaa päähän kun en tajunnut tarttua kirjaan silloin!
Mutta parempi myöhään kuin ei olleskaan!
Oma eka Nummelani oli Keskiyön hevonen joten sillä tulee aina olemaan erityinen paikka <3 :ssä.
Vielä on sarjassa keräämistä.
mutta kyllä mie tän kasaan kerään.
osa miusta haluis huutaa ei ja osa yrittää järkeillä miks tähä päädyttiin.
enkä tosiaankaan tiijä kumpaa uskois!
Toisaalta pitää myös ymmärtää Merjaa helppoo lopettaa ei oo varmaan sullakaan.
Ja onhan Merjakin kasvanut Nummeloiden kanssa samalla kuin kirjoittanut monta osaa ja monta vuotta!
Jos mie laskin oikein niin nyt olis 42 vuosi Nummelalla.
ja 89 osa juhannustaikaa.
se on saavutus.
tuskin kovin montaa kirjailijaa (kotimaista ainakaan) on jotka moiseen pääsee.
ikin.
Toisaalt oisha se kait pitäny jo päätellä että Nummela tekee loppua kun Repe sai viimein tavata äitinsä/sukunsa italiassa.
mutta ei sitä vaan tajua. saatikka aattele.
Sitä vaa aattelee ne on olleet olemassa aina ne on jatkossakin.
Ja toisaalt ihe ainakin olis halunnu et Nummela olis loppunut siihen kun Husaari tulee takas ja Nummelalaiset pääsee takas uuteen talliin. mutta jos Merja on päättänyt lopettaa sarjan kuten loppuikaan sitä pitää kunnioittaa.
Ja jotkut sanoo et mitä sitä itkee pillittämään
tai suremaan et sehän oli vain kirja.
noh se joka moista sanoo on kyl idiootti.
Nummelat oli (on!) parhautta. ja Nummelalaiset oli parhaita kamuja.
Monesti oli niin ihanaa vaan paeta Nummelalaisten seikkailuihin.
Miun suosikki oli Päkä ja Fifi. ja Hepoista Potku.
Siksi jää niin suuren suuri ikävä.
Ja ajatus ettei enää ikin tuu uutta kirjaa...
noh se on kamalata.
onneksi on vanhoja osia.
onneksi muistot elää.
ja mikään ei kiellä tekemästä fanitarinoita. tai kepparia vaikka Kafkasta.
Mutta toisaalta eihän sitä ikinä pitäs sanoo ei koskaan.
Mistäs sitä tietää jos joku toinen kirjailija jatkaiski joskus Nummelaa.
Kävihän stieg larssonin milleunemin (joka aikuisten) sarjan kanssa että toinen kirjailija alkoi jatkamaan sitä.
Tää vuos on kyllä ollu joku tappovuosi. siltä se on tuntunut. Matti lähti,olli lähti,kaverin koira lähti9v. ja nyt Nummela! ei varmaan pitäs sanoo mut mitähä vielä?
tulee olee tosi vaikeeta mennä kirjastolla heppahyllylle ja Nummeloitte kohille.
kyllä ku eilen sain tän pommin tietää niin olo oli ku ilmapallolla kaikki voimat veks.
ehkä tästki jotenki toipuu.
ajan kaa.
pillitetää yhessä.
ja nauretaan kun muistellaan niitä hetkiä mitä Nummelas on ollut.
kuten se kun Hannu jysäytti kaikki viemärin kannet ilmaan :D
Nummeloitten muisto elää.
eikä sitä voi mikää viijä. <3
Taivaski itkee ku Nummelat loppuu. tylsän harmaa ja sateinen sää.
Cheekin sanoin:
Kaiken sulle annoin
lupasin pitää mitä vannoin
etten koskaan jättäis sua
Niin kuin enkelit mun on pakko lentää.....
Kiitos Nummelanponitalli <3 ja Merja!

ps. onneksi ensvuonna tulee Jesse. jotain pieniä valonpilkahduksia.

Nimi: Nummela fani

29.09.2019 22:48
En ole koskaan lukenut näin hyviä kirjoja ja kiitän sinua siitä että olet luonut kirjasarjan joka on ollut ja tulee varmasti olemaankin aina iso osa hevoselämääni <3 en ikinä lopeta näiden kirjojen lukemista!

Nimi: Nummelat on elämä

29.09.2019 22:41
Merja, kiitän parhaista kirjoista ikinä. Nummelat toi mut hevosten pariin ja nyt rakastan niitä♡ Olet upea kirjailija ja olet luonut kaikkien hevostyttöjen taivaan.Nummelan WhatApp ryhmässä toisilleen tutuiksi tulleet ollaan keksitty nummeloihin kaikkea kivaa ja tänään saatiin tää uutinen ja itku tuli. Kiitämme että olet jaksanut kirjoittaa tätä sarjaa näin kauan. Repeä tulee kamala ikävä, sua ei varmasti kukaan koskaan unohda Repe.
Parhaat terveiset Merjalle ja Nummelaan♡

Vastaus:

Lämmin kiitos kultaisista sanoistasi. Pitkään sarja on jatkunut. Kiitän lukijoita yhteisistä vuosista. Olette tehneet minusta kirjailijan.

On helpompi lopettaa nyt kun lukemisinnostus Suomessa vähenee. Kirjastosta voitte vielä lainata sarjan osia.

Tammikuun lopulla alkaa uusi sarja Lentävä Nuoli. Osan nimenä on Niklas ja musta poni.
Onnenkepparit-sarjasta ilmestyy keväällä osa Karkurikoira.

Tervehtien, Merja.

©2019 Nummelan Ponitalli - suntuubi.com