Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 
            KIRJA-ARVOSTELUJA

                                                  Aiheeseen liittyvä kuva

 

 

                              MUISTOJA   SYDÄMESTÄ

 

________________________________________________________________________________________

KIKAN KAKSOISSISKO

Myrsky

Nummelan ponitallilaiset ovat lähdössä leirille Susivaaran. Ahvenanmaalla asuva Marika on tulossa myös mukaan leirille. Kikka tuntee olonsa mustasukkaseksi sillä Repe ja Marika viettävät aikaa yhdessä ja Kukasta tuntuu että Repeä ei enää kiinnosta ketään muu.
Mutta kun ennennäkemätön Myrsky iskee, kaikki on vaarassa.......

Kirjassa oli hyvää se että se oli jännittävä ja hyvä.

Annan kirjalle arvosanan 8/10

Oli super hyvä.

 

 

 

TIGER LILY

Tulta kavioissa

Kafka-hevonen on jo saatu takaisin, kun tapahtuu jotain yllättävää. Ratsastusretki muuttuu kauheaksi painajaiseksi, kun Kikka ja Kafka kaapataan. Repe liittoutuu yllättävän henkilön kanssa ja taistelu alkaa.

Arvosana: 5/5
Yksi lempikirjoistani.

 

Noiduttu huone

Nummelan ponitalli on palanut. Ponitallilaiset ovat murheen murtamia. Kaikki tavarat ja varusteet paloivat tallipalossa, eikä Nummelalaisilla ole minkäänlaisia varusteita. Lainaksi he saavat vain vanhoja käytettyjä satuloita. Vakuutus ei ole vielä korvannut paloa, ja talli siirretään Linnavuoren tiloihin. Kolme kuningatarta, tädit Märta, Anges ja Zaina eivät halua ponitallilaisia riesakseen. Tädit kertovat tarun noidusta huoneesta pitääkseen ylivilkaat pojat kurissa. Mutta pian alkaa tapahtua, ja noiduttu huone paljastaa salaisuutensa...

 

Käärmekiven lumous

Helle kaupungissa alkaa olla jo sietämättömän kuuma, kunnes Pena järjestää Nummelalaiset Käärmesaarelle. Nummelalaiset alkavat kuulla huhuja oudosta noitakivestä ja sen lumouksesta...
Nummelalaisten epäonneksi Anneli ja Tepa, Saaren inhottavat siskokset ovat myös saarella. Yllättävästä syystä Penan selkää venähtää, ja Repe lähtee Penan matkaan sairaalaan. Ystävällinen Annika tulee jatkamaan leiriä, mutta sitten alkaa tapahtua. Hevosien varusteiden sotkeminen sekä Valamonin ja Fisherin päästäminen karkuun on pientä sen rinnalla minkä Nummelan ponitallilaiset tulevat kohtaamaan...
Antaisin arvosanaksi 5/5
Jännitystä ei puuttunut, ja Hannun ja Karin tempaukset piristävät aina. Käärmekiven lumous

 

 

TIGER LILY

Olivia ja Onnentähti
Olivia on allerginen hevosille, eikä hän voi harrastaa ratsastusta, vaikka hän haluaisi. Sitten eräänä päivänä Olivia löytää hylätyn, resuisen keppihevosen. Olivian ja hänen ystävänsä valtaa keppihevoskuume. Luvassa on kateutta,keppihevosia ja ystävyyttä.

Antaisin arvosanaksi 5/5

 

HIKSU

Siru ja Kati Muistoja.


Ensinnäkin kansi on ihana!

Ja toiseksi suuren suuri salaisuus paljastuu eli MIKSI Repellä ja Sirulla meni aikoinaan poikki.
Mitäh luulitteko,että kerron sen tässä?

Tässä on hauskoja muistojapätkiä.
Vaikka ihan kaikkia Sirun ja Katin juttuja ei ollukkaa.
Heponiemen kätköstä ei muuten ollut halaistua sanaakaa.
toisaalta eihän Merja voi muistaa jokaista juonenkännettä ja hahmon nimeä ku Nummelaski nii monta osaa. Että eipä tuo paljoa haittaa.
Siru oli ehkä kuitenkin enemmän äänessä kun Kati. mutta kyllä Katistakin saadaan hym… miten sanoisin mehukas paljastus ;)
Siis lukekaa ehdottomasti jos Nummela on paras sarja <3 kuten miusta on. Ja jos haluatte tietää miksi Repellä Ja Sirulla aikoinaan meni nurin.
Takakannesta:
Parhaiden ystävysten parhaimmat muistot yksissä kansissa. Tiedossa jymy-yllätyksiä ja ponitallilta paljastuvia salaisuuksia!
Pena komentaa Sirun ja Katin siivoamaan talleja, sillä tiedossa on jymy-yllätys. Mitä mallitoimisto Great Fashion on tulossa tekemään Nummelaan, ja miksi Siru kalpenee kuullessaan asiasta? Hevoskarsinoita kuuratessaan Siru ja Kati alkavat kertoa toisilleen juttuja. Millainen oli Sirun ja Repen ensikohtaaminen? Mikä heidän suhteensa katkaisi? Entä kuka on Katin salaisen ihastuksen kohde? Onko talleilla tapahtunut jotakin, mistä muut eivät tiedä?
Tämä kultainen muistokirja valottaa lukijalle Nummelan ponitallilta tuttujen bestisten – Sirun ja Katin – menneisyyttä. Nummela-fanille kirja on ehdoton taustoitus sarjan tapahtumiin ja sisältää myös ennen julkaisematonta tietoa Nummelan ponitallin ratsastajista.

Arvosanana täyden 10 kirja.

 

....................................................................................................................................................................

perjantai 18. toukokuuta 2018

Merja Jalo: Ratsukallion uhka

 

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 33. Selviytymistarina
 Päätin taas viime hetkellä vaihtaa kohtaa tossa haasteessa. Onhan tämäkin omantyylisensä selviytymistarina.

Ihanan Nummelan ponitallin sarjaan uusi osa. Kirjan kansikin vielä niin kaunis.

Nummelalaiset olleet ratsastusleirillä ja leiri päättyy. Kikka ja Repe riitelee rajusti ja tulee välirikko. Essi kuulee pätkiä riidasta. Pian sitten Kikka katoaa. Epäilykset kohdistuu Repeen todistusaineistolla ja Essin kuulemisella. Repe vakuuttaa että ei ole Kikan katoamisen takana. Koko porukka lähtee etsimään Kikkaa. Repe löytää Kikan ja he joutuvat elämänsä suurimpaan vaaraan. Käy ilmi että Kikka ja isänsä Mikko Lahti ovat joutuneet kieron tempun uhreiksi, jossa Kikka joutuu kärsimään. Luonnollisesti, loppu hyvin, kaikki hyvin.

Yllättävän vahvat tunteet nousi esille lukiessa. Pari pientä nyyhkäisyä. Vaikuttavat tilanteet. Merja Jalon kirjat kyllä nuorille suunnattu mutta kyllä aikuiseenkin vaikuttaa ja ovat jännittäviä. Näitä lukee mielellään. Hevosmaailmaa, romantiikkaa ja jännitystä.

 

_________________________________________________________________________________________________

 

SATAKUNNAN KANSA

Kirjailija uskoo heppakirjojen suosion johtuvan ratsastusinnosta – Kokosimme yhteen lukuvinkkejä tallikaipuuta helpottamaan

Kun hevoskirjailija Anna-Riikka Sairio ei nuorena päässyt ratsastamaan, hän luki hevoskirjoja. Kokosimme kolmen heppakirjasarjan listan helpottamaan tallikaipuuta.

Merja Jalo: Nummelan ponitalli -sarja

Julkisuutta kaihtava Merja Jalo on kirjoittanut heppakirjoja yli 40 vuoden ajan ja hänen tuotantonsa muodostaa kotimaisen hevoskirjallisuuden kivijalan.

Jalon suositun Nummelan ponitalli -sarjan ensimmäisen osa, Yllätysori, ilmestyi jo vuonna 1977. Sarjaan mahtuu niin jännitystä, ratsastusta kuin romantiikkaa.

Kikka, Repe ja muut tallilaiset seikkailevat Jalon kirjoissa edelleen ja sarjan tuorein osa, Ratsukallion uhka, ilmestyi viime toukokuussa. Siinä ratsastusleiri keskeytyy, kun Kikka katoaa mystisesti.

Jalo tunnetaan myös hevoskirjasarjoistaan Haavikon ravitalli ja Nea. Yhdessä siskonsa Marvi Jalon kanssa Jalo on kirjoittanut Pappilan ponitytöt -sarjaa.

 

...........................................................................................................................................................................

 

Pimpom

 

 

Ai että! Kyllä odotus palkittiin. Aivan mahtava kirja! Sain Ratsukallion uhan tänään, ja sain luettua sen äsken, ja pakko sanoa, että ihan sanattomaksi menee, kun ajattelee tätä meidän ihanaa Merja! Kyllä sinä aina onnistut kirjoittamaan meille mahtavia kirjoja! Onhan tätä kirjasarjaa luettu sen viisi vuotta, ja ihan sama kuinka monta kertaa on lukenut kaikki kirjat läpi...on se yhtä jännää lukea Nummeloita, niin kuin sitä luki niitä ensimmäistä kertaa! Ilon tunne vaan pursuaa nytten♥️

 

Rarity
08.08.2017
Ite ainakin Nummelan Ponitallit lukeneena suosittelisin Merja Jalon Nea-sarjaa. Nekin on siis hevoskirjoja, omasta mielestä vielä parempia kuin Nummelat, mielenkiintoiset henkilöt ja juonet. Nea-sarjassa ei ole yhtä monta osaa, mutta parisenkymmentä kirjaa kuitenkin löytyy.

Lukija

Lukekaa ihmeessä Nummelan ponitalli-sarjaa. Suomen paras nuortenkirjailija on Merja Jalo, jolta ilmestyy Ratsukallion uhka  toukokuussa 2018. Sarjaa luetaan kolmannessa sukupolvessa. Hevoshullujen oma "Iijoki-sarja", Merja Jalon Nummelan ponitalli, on jatkunut 1970-luvulta tähän päivään. Parempaa ei ole.

 


    22.5. 2005   Kaleva
    Hevoskirja evästää kasvamista

Tunnetuimpia kotimaisia hevossarjojen kirjoittajia ovat tuotteliaat Merja ja Marvi Jalo. Hevoshullujen oma "Iijoki-sarja", Merja Jalon Nummelan ponitalli, on jatkunut 1970-luvulta tähän päivään.

 

    Hevoskirjoja nuorelle
Yksityisasia
07.08.2017 18:57
(1/6)
Oon nyt siis tässä lähiaikoina taas innostunu lukemaan hevosaiheisia kirjoja, mut oikeen sopivia ittelle ei tunnu löytyvän. Oon siis tosiaan kasvanu jo yli siitä Nummelan ponitalli-kirja vaiheesta. Kivoja kirjoja, hyvin kirjoitettu ja mukavia juonenkäänteitä kyllä, mutta niistä on jonkun verran jo mennyt itse ohi. Joten siis suosituksia ottaisin vastaan kovin mielelläni. Mieluiten suomeksi, mutta englannin kieliset kirjatkin menevät kyllä.

 

 

Vierailija
15/14
klo 9:07 | 26.10.2017

    Hevoskirjatyttö kirjoitti:
    Nummelan ponitalli-sarja on ihan best!

Salaperäinen huuto oli  jännittävä ja mukaansatempaava kirja ja  täynnä seikkailua. Muutamassa kohdissa mua  todella pelotti ja jännitti, miten Kikan ja Repen käy?

Musta Merja on Suomen paras kirjailija ja mä kehoitan teitä tutustumaan ja lukemaan sarjaa. Merja todella osaa koskettaa ihmisiä juuri oikealla tavalla. Huumorilla ja jännityksellä. Romantiikkaakin löytyy...

    Tämä kirja ansaitsee loputtomiin 10 +.

 

 

lauantai 28. tammikuuta 2017
Merja Jalo: Arvoitusten jäljillä

Vuoden 2017 uutuuskirja. Mää oon tätä sarjaa lukenut lapsuudesta saakka.
Näissä kirjoissa on jännitystä ja romantiikkaa. Tätä sarjaa luetaan jo toisessa sukupolvessa. Toivon kirjailija Merja Jalolle pitkää ikää ja lisää kirjoja. Onneksi kesällä tulee uusi osa.

 

 

ISLANNINHEVOSFANI

Aina kun mun äiti on käynyt nukkumaan niin, mä luen vieläkin omassa huoneessa vaikka äippä sanoo että nyt nukkumaan, mutta sitten kerran mä luin salaa ja revähdin nauruun ja sit äiti tuli jä otti kirjan pois ja sano että nyt nukkumaan.

Delluska

Saalistaja
Tosi jännä, ja koukuttava kirja. Tunnen myötätuntoa niitä hepparaukkoja kohtaan.
Arvosanaksi annan 10+/10

 

Salli

Salaperäinen huuto

Luin Merjan uusinta kirjaa.  Kyllä oli mainio ja vauhdikas.  Ihan kokonaan en vielä sitä saanut luettua.  Mutta piti ihan pihdeissään! Jännittävä kuin mikä!  Alku oli tosi kiehtova.

 

Sansutti

Salaperäinen huuto. 8/10 . Koska romantiikkaa
oli liian vähän . Mutta rohkeutta Hannulta ei
puutu . Haluaisin olla yhtä rohkea kuin Hannu . Oli hupaisaa lukea kun Hannu meni
auton rattiin käynisti auton ja lähti . Kikkaa varmasti pelotti.

 

Pohjanmaan tyttö

Hevosparonin kosto

Hyvä! Nimi kuulostaa houkuttelevalta. Nauratti, kun Päkä lensi muurahaispesään. Henrik Larsvik oli tosi salaperäinen. Kirjassa ei ollut paljoa jännitystä, muttei se minua ainakaan haitannut.
4+/5

Kiki

Salaperäinen huuto.kirja oli hyvä ja annan arvosteluksi 9/10.pöussat olivat että oli tarpeeksi jännitystä ja toimintaa,en olisi yhtään enempää kaivannutkaa.miinuksia olivat ne että romantiikkaa ei ollut tarpeeksi ja tapahtumat menivät vähän liiankin nopeasti.tässä oli mun ensimmäinen kirja-Arvostelu,vrm vähän sekava

 

Repe-ja Kikka fani

Salaperäinen huuto
Merjalle taas kerran ylistykset ja kiitokset mahtavasta kirjasta! Salaperäinen huuto oli jännittävä ja mukaansatempaava. Vähän jäi harmittamaan Kikan ja Repen välinen kipinä, mutta se unohtui kirjan seikkailun varjoon. Muutamissa kohdissa minuakin pelotti ja jännitti, että mitä seuraavaksi tapahtuu.
Merja sinä todella osaat koskettaa ihmistä juuri oikealla jännityksellä ja huumorilla! Tämä kirja ansaitsee loputtomiin 10+!

Poni fani

Tulta Kavioissa:
 

Annan arvosanaksi 10+ koska se oli jännittävä, hauska, Romattinen ja arvoituksellinen.En saanut silmiäni irti siitä kirjasta kun se oli niin jännittävä.tykkäsin siitä kun salaisuudet paljastuivat.Ja myös siitä kun Kikka ja Repe vitsailivat.Hauskin kohta oli se kun Repe posautti Saalistajaa mahaan.(Se oli tietysti leikki-ase).Nauroin ainakin 5 miinuuttia.Tosi hyvä kirja.Arvosana:10+. poni fani.

 

ViLli VaRSa

Tulta Kavioissa:
Arvosana:10+\10+.

Se oli iha liian ihana.(:Mäkin tykkäsin siitä kun Repen perhe salaisuudet alko paljastua.Se oli aika Dramaattista kun Repe meni sinne sotaan leikki-pyssyllä, josta kuului IHAN hirvee pamaus mutta se ei tehny paljoo mitään vahinkoo.Se nauratti ihan hirveesti,kun Repe ampu Dario Russoa mahaan.Ja myöskin se kun Stefano vitsaili Saalistajasta (Repehän oli ampunut häntä mahaan)Niin se nauratti paljon.Oikein hyvä kirja Merja.Jatka samaan malliin.

Salaperäinen huuto

Oli kyllä tosi Karmaiseva kirja.Ja myöskin hyvä.(:Oli vaan niin surullista kun hän oli jättänyt koiransa ruokkimatta.):En tykkää eläin rääkkäyksestä tippaakaan.Päkä ainakin oli hyvin vihanen siitä pelottelusta.Heiluu vaan siellä varsiluuta kädessä!(:Hannu oli kyl tosi rohkee kun se meni päätä pahkaa sinne metsään.Oli tosi hyvä ja jännittävä kirja (niin kuin aina)Jatka samaan malliin, Merja.Kiitos tästä kirjasta paljon.Arvosana:10+.

Klaaruli

Tulta kavioissa
10++++
Kirja oli tosi hyvä ja luin sen kokonaan kerralla!Kansikin oli musta iha sairaan hiano,koska se oli piirroskansi. Juoni oli jännä ja kirjassa tapahtui paljon.Vihdoin Repen perheen salaisuudet paljastui!!Mahtava kirja ,suosittelen kaikille tuhatprosenttisesti!!Musta loppu oli erityisen hyvä. Kiitti Merja ihan sairaasti ,kirja oli paras lukemani Nummela,vaikka on muutki ihan sairaan hyviä<3 <3

 

Jossu


On hevosten aika

Pidin kirjasta paljon, koska Kristian ilmestyi siinä. Oli kiva ettei Kikka ja Kristian heti rakastuneet, vaan heidän välillään oli aluksi aivan muuta kuin rakkautta. Remun kuolema oli kuvattu mielestäni todella hyvin ja surullisesti. Päkän Hiful poni vaikutti oikein erikoiselta tapaukselta. Nauroin melkein vedet silmissä kun Päkä vikitteli Ilkkaa joka paljastuikin Titan isäpuoleksi. 9,5

Heppaa

Kirja arvostelu 1: Varkaiden kuningas.
Siinä oli sopivasti jännitystä,romantiikkaa ja se oli myös mielenkiintoinen, joten oli vaikeata laskea kirjaa kädestä.Kirja oli tosi hyvä. Pidon kirjasta kovasti joten annan sille 10+ :)

 

NiittyjenTyttö

Luostarin aaveet
Ensimmäinen Nummela mitä oon ikinä lukenut ja oli aivan mahtava! Alusta loppuun koukutti ja piti kiinnostuksen yllä.
Nyt olen lukenut 3 nummelaa ja jäin hiukan kaipaanaan luostarin aaveisiin Repen ja Kikan yhteistä aikaa.Vaikka siinä toki sitä oli.
Kirja oli jännä! Suosittelen aivan kaikille.
Annan kirjalle arvosanaksi 10.

Myrsky
Myrsky oli tosi kiva kirja ja todella jännä!Mukavan helppolukuinen.Kirjassa oli kivasti romantiikkaa ja jännitystä.Todellinen se myrsky olikin.9/10

 

Palavat silmät
Tosi jännittävä kirja,sai oikeen kananlihalle.Helppo lukuinen ja kiinnostava.Jäin lopussa hiukan miettimään kuka teki ne loput pelottelut,mutta kukin lukija saa miettiä itse.Juoni piti mukanaan loppuun asti.Suosittelen kaikille jännitystä hamuaville 9+

 

PoNi


Salaperäinen huuto
Tämä kirja oli paras nummeloista jonkan olen lukenut. Kirjassa oli tarpeeksi jännitystä, huumoria ja romantiikkaa.(Niinkuin kaikissa muissakin nummeloissa) Kirjasta en löytänyt mitään huonoa. Suosittelen tätä kirjaa kaikille! Annan tämän kirjan arvosanaksi 10-

Palavat silmät

Kirja oli tosi jännä romanttinen mielenkiintoinen ja tosi hyvä. En missään vaiheessa arvannut juonta. En voinut laske kirjaa käsistäni hetkeksikään. Hyvä kirja! Annan 10-

Myrsky

Kirja oli tosi Janna, hyvä, romanttinen. Taas kerran yksi parhaista nummeloista! Luin tätä kirjaa koko illan. Todella hyvä juonta ei voinut arvata missään vaiheessa... Maksoin kirja varauksesta 1€ kirja oli sen arvoinen. Suosittelen tätä kirjaa. Annan ehdottomasti tälle kirjalle 10+!

 

Eltsu

VARKAIDEN KUNINGAS


Se jos mikä oli hyvä kirja, kirjan tapahtumat tempaisivat mukaansa todella hyvin!
Kirjassa paikkoja,ihmisiä ja esineitä kuvailtiin erinomaisesti!
Varkaiden kuninkaan luettua jäin kerrankin sanattomaksi.
Kirja oli : jännittävä , hauska , pelottava ,mielenkiintoinen , romanttinen ja mukaansatempaava !

Pidätin henkeä kun repelle tuli palio di sienna eteen!
Jälleen hyvä juoni, hyvä kirjailija ja hieno kansi! 10+

 

PoNi

Kostajan isku: Oli tosi hyvä, jännittävä. Ja romanttinen en voinut laskea kirjaan hetkeksikään pois kuin sitä jopa koulussa. Yksi parhaista Nummelan ponitalli kirjoista! Ehdottomasti annan 10

Allu

tykkään Kadonneen hevosen jäljillä -kirjasta koska se oli jännittävä jotkut kohdat niin hassuja että piti nauraa maha kippurassa. Vihreä lohi käärme:sopivasti jännitystä. Saalistaja:jännittävä,alkoi melkein itkettää luvussa Kuoleman kenttä. Salaisuuksien tornista pidin koska siinä oli oikea määrä jännitystä ja osa kohdista oli jopa pelottavia. Takaa-ajo vuorilla on mun lemppari kirja koko Nummela-sarjasta,koska siinä oli niin pajon jännitystä ja juonesta sai heti kiinni. Varkaiden kuningas:pelottava ja tosi hyvä mutta loppu jäi mietityttämään.


Anonyymi

omastamielestä noi kaikki jalon kirjat on hyviä vaikka olisiki suunnattu teineille nii lukevathan niitä aikuisetkin :) mitä parasta luettavaa :)

 

PipSa / Piia Viena

No teineille se kyllä on suunnattu mutta mä nyt en yleensäkään aio mennä jonkun ikäsuosituksien mukaan, ja musta nyt on hauskaa lukea tommosta nuoremmille suunnattua kirjallisuutta. Ja varsinkin Merja Jalolta näitä kahta sarjaa, koska ne kuitenkin menee eteenpäin. Tarina jatkuu ja mä haluun tietää miten se etenee. :)

 

Kesäkirjat lainattu!
Joukkoon mahtuu muutama uusi kirja joista en ole edes tiennyt, kiitoksia vinkainneille sekä pari vanhempaa joista on vinkattu jo vuosi takaperin, kiitoksia heillekin jotka vinkkasivat - en oo unohtanut. Sekä vanhaa nuoruusajan lukemistoa joka vain jatkuu ja jatkuu, ja josta en vielä aikuisenakaan ole päässyt mutta onko sitä nyt niin tarviskaan. Nummelan Ponitalli ja Nea -sarjat ovat aivan loistavaa lepposta luettavaa.

 


    Kirjanurkkaus
Merja Jalo: Rohkeuskoe

Rohkeus koe on kiva kirja. Siinä on romantiikkaa ja jännitystä. Siinä kerrotaan hevosista. Se on hyvin mukaan tempaiseva kirja. Se kirja kuuluu Nummelan ponitalli kirjasarjaan. Nummelan ponitalli kirjoja on todella monia. Rohkeuskokeessa tallin omistaja Pena Nummela lähtee mustavuorelle kahden pikku pojan , Nummelan parhaan ratsastajan Repe  Jussilan sekä toisen tallin omistajan Tapani Korkeamäen kanssa. Penan sisar Jenni lähtee poikien perään tyttöjen kanssa. Mustavuorta lähtee valloittamaan muiden tietämättä myös kaksi muuta poikaa. Kahden poikien nuotio, jossa he paistavat ruokaa, kääntyy vaaraksi rutikuivassa metsässä.

 


Kirja-arvostelu
23.10.2015| Kantokasken koulun 5B-luokan blogi

Me luimme lukupiiritunnilla Merja Jalon Takaa-ajo vuorilla. Kirjassa seikkailee Repe niminen poika ja Kikka niminen tyttö. Suosittelemme kirjaa 9-13-vuotiaille pojille ja tytöille. Kirja oli tunteikas tarina, joka kertoo pojasta ja hevosesta. Tarinassa on iloa, surua ja jännitystä.

Rinteet vajosivat metsäiseen kanjoniin, mutta Repe suunnisti päinvastaiseen suuntaan. Aurinko leikki jylhän korkeilla vuoren seinämillä ja täplitti rinteet varjojen leikkikentiksi. Kun Kikka katsoi ylemmäs, hän näki huikaisevan sinisen taivaankannen, jossa valkeat poutapilvet vyöryivät huippujen yli.                                                                                               
 Pidimme kaikki eniten Kafkasta, joka oli Repen kadonnut hevonen.  Kirjan tapahtuma-paikka oli Italia. Pidimme kaikki kirjasta paljon.

 


PAATERO  PUNKKI
Pisteet 10+

Juoni Kikka ja kumppanit joutuvat raviratojen pauloihin, kun ratsutallin suojiin ilmaantuu yllättäen kaksi huippuluokan ravuria.Ilmapiiri kiristyy kuitenkin pelottavasti: kaikki eivät siedä ravureja. Jotkut taas eivät tunnu pitävän niiden omistajista. Ja vähitellen muutkin alkavat olla Merjan tavoin vakuuttuneita, että Salosen Simon luksustallilla on outoja tekeillä. Asiasta on paras ottaa nopeasti selvää...

Tämä Nummelan ponitallin 20. kirja oli todella hyvä! Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät hevosista!

Lisää vaan...!   

  

 HorseAngel
 Myrsky
pisteet: 10+

Juonta: Nummelan ponitallin porukka lähtee ratsastusleirille ja leirille osallistuu myös heidän ystävänsä Marika jolla on ollut Repen kanssa säpinää... Kikka tuntee itsensä mustasukkaiseksi ja on jatkuvasti katkera Repelle kun tämä tuntuu hääsäävän Marikan kimpussa. Mutta sitten puhkeaa rajuilma ja hevoset karkaavat. Mitä tapahtuukaan sitten kun Kikka lähtee Dellan perään eikä hänestä kuulu mitään? Repe lähtee Kikan perään välittämättä Marikan estelyistä... ja sitten alkaa tapahtua.

 

Kadonnut hopeareki
arvosana: 10

 Nummelan ponitallilaiset lähtevät pallastunturille, Penan ystävän Veikon kutsusta. Tunturi hotelliin on majottautunut myös Sheikki Ahmed kuvankauniine tyttärineen ja Repe tuntuu heti olevan tämän kimpussa. Mutta sitten kun ponitallilaiset lähtevät vaellukselle vuonohevosilla, alkaa tapahtua outoja. Ensin Sheikki satuttaa jalkansa ja oppaan on lähdettävä viemään tätä takaisin joten tytöt ja Repe saavat jäädä tunturimajaan odottamaan mutta sitten Sheikin tytär, Reza, lähtee mitään sanomatta ratsastamaan jonnekin ja muut lähtevät seuraamaan tätä. He eivät viellä tiedäkään mitä tulee tapahtumaan. Luvassa on sekä vaarallisia että vähemmän vaarallisia tilanteita... Lue! Tää kirja on kans huippu! :) Mitkä kirjat oot lukenu? Itte oon lukenu kaikki. :) Mutta luen niitä kokoajan uudestaan. Nummelakirjoja on ilmestynyt 57 kpl.

________________________________________________________________________________________


JOEL

Takaa-ajo vuorilla on mun lemppari kirja!!
..................................................................................

MUFFE

Mä luin Takaa ajo vuorilla! Se oli niin IHANA!

................................................................................

HULLUPONIW

Elämä kun tää Takaa-ajo vuorilla kirjo oli ihana! En oo varmaan koskaan lukenut niin mukaansa tempaavaa ja ihanaa kirjaa!

................................................................................

MINÄ VAAN

Ihana toi takaa-ajo vuorille! Mun piti lukee se 3 kertaa peräkkäin.

................................................................................

HEKA

Tuntuu et Nummelat vaan paranee: Luin ton Takaa-ajo Vuorilla kirjan ja se oli tosi hyvä :) en malta odottaa että seuraavat Nummelat ilmestyvät.

..................................................................................

KARKKIIM

Oli aivan ihana se takaa ajo vuorilla!!!! Tekee mieli lukee toisen kerran!

 

 

 

 

 

 

 

Varaslähtö kesälomaan- Kesäkirjat lainattu!

NUMMELAN PONITALLI ON LEPPOISAA LUETTAVAA!

 

________________________________________________________________________________________

 

MINNA OHTAMAA

Merja Jalon hevoskirjat ovat sukupolvikokemus.

 

_______________________________________________________________________________________

 

TAKAA-AJO VUORILLA

Hyvä ja jännä kirja tulee taas!

Merjan kustannustoimittaja

 

____________________________________________________________________________________

Nummela

Kirja oli taas ehdottomasti hyvin kirjoitettu! Asiat oli kerrottu selkeästi ja hyvin.
Kylmät väreet menivät selkää pitkin ja kiukku kiehui aina välillä! Itkuhan siinä lopussa tuli, niin äkkiä kun se tuli niin äkkiä se lähti! Eläydyin kirjaan mukaan ja tunsin jokaisen hetken, näin oikeastaan kaiken!
Oli mahtavaa taas olla kirjan pauloissa, kirja oli tosi jännittävä ja joskus myös hieman pelottava, vaikka kaipaankin nummelalaisten yhteisiä leirejä, on tämä jotain! kun alkoi miettiä edellisiä kirjoja, ei varmasti mikään ollut näin jännitävä! Ja uskon että jänitystä saadaan ropinalla lisää! Ja nyt seikkailaan jo ulkomailla asti! Upeaa!
Kaikki palaa ennalleen, eikä koskaan saa luovuttaa!
En yhtään ihmettele merja miksi sinusta tuli kirjailia, ei voi muuta kun kehua kehujen perään! Upea kirja 10

 

________________________________________________________________________________________

 

Tuli on irti!
        
Hurahdin hevoskirjoihin vasta aikuisena. Ehkä siitä johtuu, että en koskaan päässyt Merja Jalon hevoskirjojen imuun. Luin niitä jonkin verran, mutta tunsin itseni vähintään vääränikäiseksi.

 Merja Jalo kuitenkin kirjoitti jo tuolloin, kolmekymmentä vuotta sitten, ja kirjoittaa yhä. Ensimmäinen Nummelan ponitallin osa ilmestyi 1977 ja jo pelkästään ensi keväänä Jalo julkaisee kolme teosta. Yritin laskea kirjojen kokonaismäärää, mutta sekosin laskuissa. Vertailukohtia ei Suomessa ole ja muualta tulevat mieleeni Viisikot tai Neiti Etsivät. Monta hevostyttöjen vuosikertaa on kasvanut Merja Jalon vaikutuspiirissä. Netin keskustelupalstoilla aina joku kirjoittaja haikailee Nummelan ponitallia tai muita Jalon sarjoja nuoruutensa merkittävinä lukukokemuksina.

 Tämän syksyn uutuus Palavat silmät kiinnosti minua aiheensa takia. Viime vuoden syyskuussa sattunut Uotilan tallin tulipalo, jossa menehtyi kaksitoista hevosta, järkytti hevosihmisiä. Pienet ratsastajatytötkin ympäri Suomen surivat ratsastuskoulun poneja, ja palossa kuoli itsellenikin hyvin tuttu hevonen. Palavien silmien tulipalo alkaa sähkölaitteista niin kuin tallipalot usein alkavat. Nuorten lukijoiden helpotukseksi kirjassa kaikki hevoset selviävät. Se kaikkein paraskin, talliin liekkien saartamaksi jäänyt. Sen taluttaa ulos palavaan talliin rohkeasti syöksyvä pelastaja. Jäin kyllä miettimään asiaa. Ehkä traumaattista asiaa onkin hyvä käsitellä näin? Tarjota erilainen loppu. Siitäkin huolimatta, että vain amerikkalaisissa elokuvissa hevosen voi taluttaa ulos roihuavasta tallista. Oikeassa elämässä savukaasut ovat ehtineet ennen.
8.11.2012,  Arja

 

 

________________________________________________________________________________________

 

 

SAALISTAJA /KIRJAN KUSTANNUSTOIMITTAJA

Huima seikkailu taas ja hevosten kohtalo oli kauhistuttavalla ja koskettavalla tavalla kuvattu. Hieno kirja tulee!

 

 

__________________________________________________________________________________________

KISU

SALAISUUKSIEN TORNI

Kirja oli erittäin hyvä ja mukaan tempaiseva. Ikinä ei tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu, silla tapahtumat saivat yllättäviä käänteitä. Kikan ja Repen tempaukset olivat tosi hauskoja. Joissain kohtaa nauroin vedet silmissä ja toisissa melkein tuli tippa linssiin. Juoni oli aivan mahtava. Pidin varsinkin keski- ja loppuvaiheista, sillä ne olivat sopivan jännittäviä vaikka alkukin oli tosi hyvä. Romantiikkaakin löytyn mukavasti. Odotan innolla Saalistajaa, sillä haluan tietää miten tarina jatkuu ;)
Arvosana: Täysi
10!

__________________________________________________________________________________________

NUMMELA

SALAISUUKSIEN TORNI


Pienimmätkin yksityiskohdat eivät ole jääneet kirjoittamatta, mahtavaa käsialaa ja vei taas mukanaan, romantiikkaa ja jännitystä tarpeeksi (voisi olla enemmänkin) kylmätväreet kulkivat alas selkää, kiva että nummelalaiset ovat käymässä ulkomaillakin! Varsinkin italiassa joka on mun lempi maa! Kävin perheen kanssa italiassa syksyllä 2014 ja oli kyllä upea maa! kirja ansaitsee jälleen kympin ja kirjailia merja saa myös kympin tästä tuotoksesta! tykkäsin! :)

_______________________________________________________________________________________

>Kafka>

Olen lukenut Salaisuuksien tornin jo kolme kertaa ja joka kerran vain tuntuu että kirja vie täydellisesti mukanaan. 10/10

______________________________________________________________________________________

 

<3333nummela<3333

 

On harvinaista että kirjoittelen kellekkään kehuja foorumeilla ja kotisivuilla, yms. Mutta nyt on aika munkin sanoa pari sanaa...
Kirjat ovat aina loistavia, niitä lukiessa ei tule tylsää, eikä halua lopettaa, aina kun silmäilen edes kirjasi kantta tunnen jo kohoavan jännityksen ilmassa, kun avaan kirjan hyppään seikkailuun, joka saa ihon kananlihalle, hyytävä hiljaisuus vallitsee ympärillä, ja saa aikaan jotai hämmästyttävää, juuri sen että elän kirjan maailmassa, nummelan väen seassa, saan tuntea kuinka hurjan seikkailun läpi menemme kohti loppua, kun kirja loppuu, tulee huokaus ja palava halu lukea uusi kirja, sarja on mennyt vain jännittävämmäksi, ja aina nostattaa ihon kanan lihalle...
Kirjat ovat loistavasti kirjoitettu, eikä yksikään yksityiskohta ole jäänyt kertomatta, asioista on kerrottu tarkkaan, eikä mikään ole jäänyt epäselväksi, yleensä en malta lopettaa lukemista, jokainen kirja saa yleensä täyden kympin, kiitos suuresti että jaksat kirjoittaa meille, ja toivottavasti nummeloita tulee vielä lisää vinoin pinoin.
Olet todella loistava kirjailija, ja yksi suurista idoleistani!
Nummelat henkeen ja vereen, aamen<3

________________________________________________________________________________________

 

Kati heppahöperö

kirja arvostelu:
tunturiratsastus 8+ koska se oli jännittävä ja siitä löytyi myös romantiikkaa ja arvoitus että onko ihmissutta oikeasti. niin ja myös siksi kun luin sitä yksin tuli pupu pöksyyn ja ennen kui sain kirjan luettua en uskaltanut mennä ulos tai sänkyyn kun tuntui että ihmis susi on jossain lähellä

huiih karmivaa mutta nyt kun luen uudestaan niin se on ihan ok kiitos näistä kirjoista merja!!


paholaisratsu: 10+ sillä se oli täynnä voiton halua ja jännitystä siitä kuka voittaa kilpailun.
kostajan isku:10+ sillä se oli jännitystä täynnä ja hauskuutta vähän kun kari ja hannu ja muut tekivät hyökkäyksen talliin ja sain tietää kuinka rohkea ja sinnikäs repe jussila oikein on!!!se oli parhain nummela ikinä samoin paholaisratsu

 

________________________________________________________________________________________

H.s

Luinpa tuossa yhtenä päivänä kirjan on hevosten aika (ilmeisesti niitä ihan ekoja nummeloita) ja huomasin että nummelat on tosi paljo erilaisia, siis se meininki on ihan erilaista kirjoissa mitä se on joskus ollu. Esim tuossa on hevosten aika kirjassa on tosi paljo tapahtumia mutta se tekee siitä kirjasta hyvän ja jännittävän. Jos tästä saa sellasen vaikutelman että nummelat ois jotenki huonontunu nii päinvastoin! Merja oot tosi paljo oppinu kirjailijana<3
Ja pari kirja-arvosteluu
On hevosten aika 10 siinä oli jännitystä ja huumoria, tykkäsin paljo
Vihreä lohikäärme 9+ pelottava ja jännittävä ja vähän romanttinen ja ihana kirja
Tihutöitä tallilla 10 siinäki on jännitystä ja romantiikkaa ja sen jaksaa lukee aina vaan uudestaan niinku muutki nummelat!!!

 

_________________________________________________________________________________________

NAPOLEON

Kadonneet kevoset, 10, ihana romanttinen ja jäännittävä.
Mustan korpin linna, 9, jännittävä, kiva, hyvä niinkuin kaikki Merjan kirjat.
Itketyssuon armoilla, 10, jännä, hyvä, ihana.
Vaunukello, 10, hauska, kiva, joissain kohtaa myös jännä.
Surmanhyppy, 10, aivan paras, mahtava , jännittävä, hauska.
Merihirviö, 10, tosi jännittävä, kiva, ihana koska siinä on… no….. kaikkea.
Rohkeuskoe, 10, jännittävä, romanttinen, hyvä koska siinä on jännitystä juuri sopivasti.
Käärmekiven lumous, 10, jännittävä, hyvä.
Tuomion kellot, hyvä, jännittävä, hauska.
Aaavekartanon salaisuus, 10, hyvä, jännittävä koska siinä kerrotaan kartanosta jossa kuulemma kummittelee.
Palavat silmät, 10, romanttinen, jäänniittäävvää,( liijoiteltusti sanottuna), hyvä koska se on Merjan tekemä.
Noiduttu huone,10, jännittävä, hyvä.
Paholaisratsu, 10, hyvä, ihana, jännittävä,
Kostajan isku, 10, hyvä, tosi jännittävä koska siinä on niitä varkaita.
Arvoitusten yö, 10, hyvä, surullinen, jännittävä koska .. KAIKK, Merjan kirjat on jännittäviä.
Kadonneen hevosen jäljillä, 10, tosi jännittävä, romanttinen, surullinen koska ne ettii kafkaa ja… en haluu kertoo enää jos joku ei oo lukenu tätä kirjaa.
Vihreä lohikäärme, 10, hyvä, romanttinen, jännittävä.

Kikka ja Repe muistoja, 100, toosi hyvä, romanttinen,
Päkä ja Titta muistoja, 10, hyvä, surullinen.
Siru ja Kati muistoja, 10 hyvä, tosi kiva.
Hannu ja Kari muistoja, 10, hauska, hyvä,

________________________________________________________________________________________

 

ALMA

Kirja arvostelu 3

Vihreä lohikäärme: Oli aika hyvä kirja. Muistutti vaan mielestäni joissain kohdissa jotain vanhempaa Nummelaa. Romantiikkaa olisi voinut olla jonkin verran enemmän. Myös Kafkasta olisi voinut kertoa vähän enemmän. Oli huumoria tarpeeksi. Oikein hyvä kirja. Odotan innolla salaisuuksien tornia
9

 

________________________________________________________________________________________

SUURI KAFKAFANI

Kirja arvostelu
Kostajan isku
oli niin hyvä että antaisin 10 pistettä. kostajan isku oli jännällä tavalla hyvä. panssarivaunu kohtaukset olivat niin parhaita. Toivottavasti rosvot eivät palaisi mutta ne palaavat.MAFIAT EIVÄT TUNNE ARMOA, SÄÄLI EIVÄTKÄ MITÄÄN.

 

________________________________________________________________________________________

 

EMPSU

Kirja arvostelu: vihreä lohikäärme, todella hyvä eikä jännitystä puuttunut:) romantiikkaakin oli ja nauurattikin tarpeeksi! Arvosanaksi 10!

 

________________________________________________________________________________________

 

PIKKU PONI

Kirja-arvostelu:

Palavat silmät: 9 koska siinä oli jännitystä ja selkeä juoni ja se oli muutenkin kiva..

Naamiaisratsastus: 10 koska siinä oli jännitystä, selkeä juoni ja tarpeeksi huumoria... nauroin oikein maha kippurassa...XD♡

_________________________________________________________________________________________

KIKKA FANI

Kirja-arvostelu:
Vihreä lohikäärme 10-, koska siinä oli rontiikkaa, jännitystä ja selkeä juoni, mutta huumoria oli liian vähän.

Kadonneen hevosen jäljillä 9 1/2, koska siinä oli huumoria, Se oli PELOTTAVA, romanttinen ja salaperäinen. Mielestäni asiat kulkivat liian nopeasti ja hieman epäselvästi.

Arvoitusten yö 9+ , koska Se oli jännittävä, surullinen ja salaperäinen, mutta romantiikkaa oli liian vähän samoin huumoria sekä juoni oli osittain arvattavissa.

Kostajan isku 10 , koska Se oli PELOTTAVA, hieman trateginen, hauska ja juoni oli selkeä, eikä tapahtumia arvannut ennakkoon.

Paholaisratsu 10 , koska siinä oli huumoria, onnistumista, jännittävä sekä selkeä juoni

Noiduttu huone 9 1/2, koska Se oli jännittävä, PELOTTAVA, juonta ei voinut arvata millään ja kirja oli myös jotenkin kiehtova ja jotenkin taas ei.

Palavat silmät 10 , koska siinä oli huumoria, surua, rohkeutta, JÄNNITYSTÄ ja romantiikkaa.

Epäonnen leiri 10++ , koska Se oli jännittävä, hauska, romanttinen ja hieman huolestuttava. Pidin siitä, kun tietty asia sai tietyt vaikutukset ja vaikutti moniin.

Ponilahdella tapahtuu 10 ++++++++, koska Se oli NIIN HAUSKA, että tulee pissat housuun, jännittävä, hitusen surullinen ja romanttinen. Pidän ERITYISESTI siitä, että kirjassa oli jotain tiettyä asiaa vähän, mutta silti paljon.

 

________________________________________________________________________________________

ALMA

Kirja arvostelu 2

Paluu ponisaarelle: Kirja oli minusta hyvä. En silloin ollut tutustunut Nummelassa ja olin ensin hieman 'eksyksissä'. Kirjassa oli mieleeni tarpeeksi seikkailua ja romantiikkaa. Hahmot oli myös esitelty hyvin niin ,että lukija pääsi nopeasti juoneen mukaan. Jännitti monessa kohtaa aika paljon. Kikan erehdys myös nauratti. Huumoria oli myös. Ei ehkä aivan paras Nummela, mutta silti tosi hyvä.
9+.

 

 

________________________________________________________________________________________

NUMMELA FRIIKKI

Kirja arvostelu :
Kostajan isku: arvosana 10 ,koska se oli jännä ja pelottava ja kirjaa ei malttanut laskea kädestä.

Kadonneen hevosen jäljillä: arvosana myös 10 ,koska se oli tarpeeksi jännä ja pelottava.

 

________________________________________________________________________________________

DELLA<3

Kirja arvostelu: Vihreä Lohikäärme
Arvosana:10+
Mielestäni Vihreä Lohikäärme on tosi hyvä kirja! Juuri sopivasti romantiikkaa, hevosia, naurettavia kohtia ja jännitystä. Mielestäni Vihreä Lohikäärme jatkaa hyvin Kadonneen Hevosen jäljillä-kirjaa. Vihreässä Lohikäärmessä ei myöskään ollut montaa kirjoitusvirhettä!

 

________________________________________________________________________________________

KUKKA

KIRJA-ARVOSTELU

Hopeaori
Kirjassa on salaperäisyyttä, romantiikkaa, rohkeutta ja urheaa Kikkaa. Törnvallit ovat vaarallista porukka joka kiehtoo kirjassa, sydän hakkaa kun lukee, ja kun Kikka vihdoin näki Hopeaorin, joka laittoi päänsä Kikan syliin, ja alkoi muistelemaan rakasta Husaariaan, tuli itsellekin silmät kosteiksi! Hilpeyttä toden totta löytyy kun Kikka huitaisee Akselia puunjuurakolla ja saa hänelle muurahaiset housuihin! Ja vielä kaiken lisäksi kirjassa on toivottua romantiikkaa, Kikan ja Kristianin välillä, mikä huokuu välittämistä.
Kerta kaikkiaan mahtava kirja, jossa on kaikkea mitä toivonkin.

Ehdottomasti Täysi 10!

 

 

________________________________________________________________________________________

JO

 

ROHKEUSKOE

Tapani saa Penan lähtemään poikien kanssa valloittamaan vaikea kulkuista Mustavuorta. Jenni ei pidä ajatuksesta vaan lähtee osan tyttöjen kanssa poikien perään. "Suojelemaan heitä."
Kaikki ei sujukkaan suunnitelmien mukaisesti sillä Hannu katoaa. Kikka lähtee etsimään häntä, kunnes löytää itsensä metsästä, joka palaa. Ehtiikö kukaan pelastamaan Kikkaa ja ehtiikö pelastaja ennen kuin on myöhäistä. Siitä alkaa tulinen kamppailu!

Kirjassa oli mukavasti jännitystä ja romantiikkaa. Anna täyden kympin!

KIKKA JA REPE (muistoja)

Kikka ja Repe lähtevät hakemaan hevosia laitumelta ja alkavat muistella menneitä... Millainen oli Kikan ja Repen ensi kohtaaminen? Miten Kikasta tuli hevoshullu? Minkälainen tarina liittyy Repen äitiin? Ja muita jännittäviä tapahtumia!

Ihana kirja! Oikein nyyhkin Repen äiti kertomuksen kohdalla... Täysin KYMPPI!!!

 

______________________________________________________________________________________

>3333nummela>3333

VIHREÄ LOHIKÄÄRME, ja sen myötä tulee kirja-arvostelu.
todella jännittävä,olin tarinassa kokoajan mukana ja "näin" tilanteet omin silmin.
etenkin paras kohta oli loppu,kun tuli puhelu joka voisi muuttaa repen maailman täysin!
ja romantiikka kohdat, romantiikkaa saisi olla enemmän kikan ja repen välillä!
jännitystä oli tarpeeksi, mutta saa kyllä olla enemmän!
pidän maria carenasta hyvin paljon, koska italia on todella kaunis maa, ja itse kyllä muuttaisin italiaan jos pitäisi päättää minne muuttaisin, sekä pidän maria carenaa todella kauniina naisena/äitinä.
kirjalle täysi 10!

 

______________________________________________________________________________________

 

HEIKKU

Kirjaarvostelu: LUOSTARIN AAVEET
Kirjassa Kikka kuulee Titan äidiltä vanhan luostarin kadonneesta piispan sauvasta.
Hannu ja Kari alkavat etsiä kadonnutta sauvaa. Löytyykö sauva? Entä mikä on sauvan kohtalo? Se selviää itse lukemalla kirja!
Tarina oli jännittävä ja tempaisi mukaa alusta loppuun.
Arvonumeroksi annan ehdottomasti 10+!!!!!!


KADONNEEN HEVOSEN JÄLJILLÄ

Repe ja Kikka lentävät ulkomaille etsimään kadonnutta Kafkaa.

Luigi Provenzano on varastanut huippuratsu Kafkan ja Kikka ja Repe etsivät hevosta käärmelinnasta. Saako Repe Kafkan
takaisin.
Tarina oli jännittävä ja tempaisi mukaa alusta loppuun. Arvonumeroksi annan 10+!!!

 

_______________________________________________________________________________________

 

HEPO

HOPEARANNAN AARRE
Tämä kirja tosiaan yllätti minut siinä miten "erillainen" se oli! Heti alusta asti kirja herätti mielenkiinnon! Nummelan porukka lähtee kirjassa Päkän edesmenneen sedän Hopearannan kartanoon viettämään leiriä kuuluisan kilparatsastaja Timo Södermanin ohjauksella! Mutta kuka hiippailee öisessä kartanossa? Mitä salaperäistä liittyi Päkän setään? Tuo kaikki selvää, kun avaat kirjan ja hyppäät mukaan jännitävään seikkailuun!
Tapahtumat sijoittuvat kauniisiin maisemiin, mukana on mielenkiintoisia henkilöitä ja juoni on loistava! Loppu on aivan mahtava!! ;)
Tähdet: ★★★★★ > Loistava kirja. Suosittelen!

 

 

________________________________________________________________________________________

ROSAPUPU

Olen lukenut jo 76 nummelaa, joten kaikkia en jaksa arvostella. Mutta jokaikinen nummela on mielestäni kympin arvoinen!
Tässä muutamia suosikkejani:

SURMANHYPPY on kirja joka jäi erityisesti mieleeni Päkän villistä ratsusta jonka hän tuolloin kesytti ja hyppäsi palavan renkaan läpi. Kirjassa epätoivoinen sirkus pyytää apua tallilaisilta. Tämän sirkuksen maine oli romahtanut ja yhdessä tallilaisten kanssa sirkuksen väki koettaa palauttaa sirkuksen maineen. Kirja on upea, muistoja pintaan nostattava ja kerta kaikkiaan fantastinen! 10+

EPÄONNEN LEIRI jäi mieleen useista onnettomuuksista. Kirjassa ponitallilaiset ovat leirillä saarella johon oli säilötty myrkkytynnyreitä. Usea ponitallilaisista sairastui ja yhden saarenasukin päälle ajettiin. Kirja oli huikean jännittävä ja romanttinen! 10+

Kirjassa PONIVARKAAT minua miellytti kirjassa leijaileva mukava ilmapiiri ja raviponit. Pena lähetti Kikan viemään tallin uuden ponin, Olivian ravitallille testattavaksi, oliko siitä raviponiksi. Kikkaa kuitenkin epäilytti raviponit ja ravurit yleensäkkin. Pian hän sai kuitenkin huomata olevansa väärässä. Raviponit olivat yhtä suloisia kuin ratsuponitkin. Tallilta, jossa Kikka on vieraana, viedään poneja ja tyttöjen on selvitettävä kuka on varkauden takana. Kirjassa on aivan hurmaavia pikkuponeja ja paljon romantiikkaa! Tykkään! 10+

 

 

_____________________________________________________________________________________

ELLA

 

Noiduttu huone: Erttäin hyvä, tosi jännittävä. Nousi itelläki niskakarvat pystyyn ku hannu ja kari meni sinne ullakolle ja se taulu tuijotti... arvosana numerona: 10+

Paholairatsu: Tosi hyvä, ehkä pikkasen jännitystä olis voinu olla lisää. Se oli hyvä kohta ku repe voitti koko kisan... näytti kaikille mihin Kafka pystyy. Muuten sen etukansi on täydellinen! aiva ihana kuva! mun mielestä paras nummelan ponitalli-kirjojen etukansista! arvosana numeroina: 10-

Palavat silmät: tosi hyvä, ja hirveen jännittävä ja pelottava! harmi vain, et nummelan ponitalli paloi... hirveen surullista. arvosana numeroina: 10+

 

 

____________________________________________________________________________________

MINSKU

Kirja arvostelu: Paluu ponisaarelle, oli tosi hyvä ja sopivan jännä vaikka mulle käy mikä jännyys vaa, Vaunu kello, tosi hyvä, ja romanttisen jännä ja uhkaava, tunturi ratsastus, on maailman ihanin siin on Lapin reissu ja Se on tosi jännä eikä jännittämätön.

Tunturi ratsastus,10++++ Paluu ponisaarelle 9++ vaunukello 8+ yllätys ori 10+ ponitalli vaarassa 9++ ponitalli ja varjojen linna10+ kadonneen hevosen jäljillä 10++++++ tsaarin satula 10- kenttä kilpailut 10++ ori suon aarre10++ taistelu ratsu tilasta 10++++ mustan korpin linna10+++++ itkin lopussa ratsutilan kasvatti 10+++++++.

_______________________________________________________________________________________

 

 

HEIKKU

 

surmanhyppy: ihana, jännittävä 10/10
Aavekartanon salaisuus: iiihana kirja, 10/10
Käärmekiven lumous: jännä ja ihana 10/10
Arvoitusten yö: iiiiihana 10/10

 

 

______________________________________________________________________________________

NUMMELANPONITALLI=BEST

Kadonneen hevosen jäljillä: 10, riittävästi jännitystä josta tykkään.

Arvoitusten yö: 10, siinäkin riittävästi jännitystä.

 

______________________________________________________________________________________

OMMPU 320


Kadonneen hevosen jäljillä: 10 Kirjassa oli tarpeeksi jännitystä ja monta juonta. Sai vähän itekki ajatella

Arvoitusten yö: 10 Aika surullista ku kafka vietiin

Kostajan isku: 10 tosi paljon jännitystä

 

 

_______________________________________________________________________________________

DOMPSKY

Kadonneen hevosen jäljillä: Minusta kirja oli jännittävä ja koukuttava. En voinut laskea sitä käsistäni sen jälkeen kun olin sen aloittanut. Loppu oli hirveä... Olin jo varma että Repe saa Kafkan takaisin... Kirja oli tosi hyvä, joten 10/10 :D ♥♥♥♥♥

 

_________________________________________________________________________________________

<3333 Nummela>3333

 

Kadonneen hevosen jäljillä täysi 10!
Tempaisi kyllä heti mukaan ja jännitystä piisasi! Välillä ihan tärisin kun olin kirjassa mukana!
Unohdin kaikki muut asiat ympärilläni enkä voinut lopettaa lukemista ja loppu oli todella surullinen!

 

________________________________________________________________________________________

 

JUULIA

"tuulinen torni". Se oli tosi hyvä kirja annan sille arvosanan 10/10.Myös"Susivaaran aarre" oli tosi hyvä, arvosanani on 10/10.Kaikki kirjat ovat tosi hyviä mutta nuo olivat yhdet parhaista.

 

_______________________________________________________________________________________

HUSSAARI

KIRJAARVOSTELU

 

VAUNUKELLO:9+
SURMANHYPPY:10
ROHKEUSKOE:9
TUOMIONKELTO :10
LUOSTARINAAVEET:10
AAVEKARTANONSALAISUUS:10
PAHOLAISRATSU:10

KIKKA JA REPE:10
SURU JA KATI:9
HANNU JA KARI:10
PÄKÄ JA TITTA:9+
PALAVATSILMÄT:10
NOIDUTTUHUONE:10
TUULINENTORNI:9+
KÄÄ RMEKIVENLUMOUS:9+

 TUNTURIRATSASTUS:10
VOITTOLAUKKA:10
MERIHIRVIÖ:10
KESKIYÖNHEVONEN:10
KOLMEKUNINGATARTA:10
KUNNIALAUKKA:10
PUNAINENHE VOSENKENKÄ:9-
KOSTAJANISKU:10
ARVOITUSTENYÖ:10
PONIVARKAAT:9+
E PÄILYTTÄVÄSULHAMIES:9
ORISUONAARRE:9+
TIHUTÖITÄTALLILLA:9
TSAARINS ATULA:9-

 

Kaikki jotka saivat kympin kirjaarvostelusta olivat: jännittäviä, romantisia ja hauskoja.
JEE NUMMELA ON PARAS! :) :) :) :) :) :)

 

________________________________________________________________________________________

LUKUTOUKKA


On mahtavaa, että tällainen kirjasarja on olemassa ja jatkuu ja jatkuu...
Ei ole olemassa ainuttakaan huonoa Nummela-kirjaa! ♥ ♥ ♥

"Kun koko maailma tuntuu kääntyvän vastaan, tekisi mieli käpertyä peiton alle itkemään, mutta kun nappaa Nummela-kirjan kouraan, huolet unohtuu ja vajoaa mukaan Kikan ja Repen huimanhauskoihin seikkailuihin."

 

_______________________________________________________________________________________

ARVOITUSTEN YÖ
Varkaiden lähdettyä asiat näyttävät palanneen raiteilleen. Mutta ei kauaakaan, kun oudot tapahtumat seuraavat toisiaan. Mikä on lappu jääkaapin ovessa? Kuka on syyllinen Kafkan katoamiseen?
Arvosana 10-, miinus vain siitä että kirja loppui ja ratkaisu jäi vaivaamaan :D Kannattaa lukea!
- Omppu

 

________________________________________________________________________________________

FANITTAJA

ARVOITUSTEN YÖ

Aloin lukemmaan sitä heti.Arvatenkin taas kävi niin että en vain millään saanut silmiäni irti tekstistä ja jatkoin lukemista pitkällle yöhön!Nää kirjat on vain niin koukuttavia ja niitä lukiessa tuntuu että itse on siellä Kikan ja Repen mukana Linnavuoressa.Arvoitusten yö oli tähän asti lultavasti parhain kirja minkä oon lukenu 10/10.

 

______________________________________________________________________________________

SARSKU

Arvoitusten yö.
Hyvä kirja, jännitys piti otteessaan koko kirjan ajan, ja pitää vieläkin seuraavaa kirjaa odotellessa:) Arvosanaksi 10!!

 

_______________________________________________________________________________________

xd emppu

Se oli TOSI hyvä paras kohta oli loppu ja jäi ikävästi kaivertamaan mitä seuraavaks tapahtuu.täyden10 kirja.

 

_________________________________________________________________________________________

 

HIKSU

Vaunukello
ihanan joulunen kirja. Kirja ois ollu ihana muutenkin ilman sitä rikollista tyyppiä. Arvosana 9/10. Arvosanaa laskee toi rikollinen tyyppi. Muuten hyvä ja hauska kirja. Kansi oli ihana. Tunnelmaltaan kirjaan sopiva.
Surmanhyppy niin surullinen,että tätä lukiessa tuli itku. Miten joku voi olla noin julma hepalle? Ja päkä oli kyllä todellinen sankari. Kirjaa lukiessa heräsi kysymys miksi päkä ei ostanut hifulia takaisin itselleen? Majuri lähtee nummelasta :( nyyh. ja max tulee tilalle.ja se aasi oli hauska. Kansikuvakin oli hyvä mutta pelottava vähän. Arvosana täysi 10. tätä lukiessa tätyy varata nessupaketti viereen ja suklaata lohdutukseksi.
Rohkeuskoe
Kansikuva oli hauska. Kamalan pelottava kirja. Pakko lukea yhdeltä istumalta koko kirja. Tästä kirjasta ei jännitystä puuttunut.
Onneksi kaikki päättyi lopulta hyvin.
Tämäkin täyden 10 kirja.

 

________________________________________________________________________________________

LOVEGIRL

Kadonnut Hopeareki.

Kirjan tapahtumat alkavat, kun Nummelan Ponitallin porukka lähtee leirille tunturihotelliin. Siellä he tutustuvat Sheikkiin ja tämän kauniiseen tyttäreen. Kun ratsastusvaelluksella tapahtuu onnettomuus, ja Sheikki loukkaa jalkansa, Opas päättää viedä Sheikin takaisin hotellille, ja nuoret päättävät jäädä yöksi läheiseen autiomajaan. Aamulla, Sheikin ja oppaan mentyä, Sheikin tytär katoaa. Löytäessään Sheikin tyttären, he saavat kuulla totuuden myytiksi luulemastaan Hopeareestä. Pian he saavat huomata, että he eivät ole yksin, vaan että myös heidän tuntema rikollisjengikin on tunturilla. Piiloutuessaan vanhaan kaivokseen, kaivoksen suuaukko romahtaa, ja nuoret jäävät loukkuun. Etsiessään ulospääsytietä, he löytävät sattumalta tutun aarteen. Päästessään ulos aarteen kanssa, alkaa hurja koskenlasku: Pääsevätkö nuoret turvallisesti hotellille, vai uppoavatko he aarteen kanssa hyiseen Manalankoskeen?
Kirjan jännittävät tapahtumat tempaisevat helposti mukaansa, mutta silti kirjalle saa nauraa, esimerkiksi Repen idealle kiinnittää pyörät Hopeareen alle housujen vöillä. Kalmanväreitäkin saa esimerkiksi nuorten hurjasta koskenlaskusta alas Manalankoskea. Onneksi kuitenkin kaikki päättyi hyvin. Suosittelen kirjaa melkein kaikille; jos pidät romantiikasta, en kuitenkaan suosittele tätä kirjaa, sillä romantiikkaa tässä kirjassa ei oikeastaan ollut. Mielestäni tämä kirja oli hauska, jännittävä ja mielenkiintoinen, joten annan tälle kirjalle 10/10.

 

.............................................................................................................................................................................

VEEBA

Kostajan isku
Linnavuoreen tuodaan hevosta karanteeniin ja hoitajaksi kelpaa vain Repe Jussila, mitö kummaa? Ihankuin LInnavuoren puskissa liikkuisi joku..? eräänä iltana Repe, Kari, Hannu ja Titta lähtevät käymään kotonaan, ja Titta palaa vielä samana iltana, hän näkee mustan auton joka ajaa ilman valoja.. Myöhemmin sama auto on Linnavuoren puskissa.. Vaarat vaanivat toinen toistaan lähempänä.. Miten käy?
Tää on yks parhaista Merjan kirjoista!

...............................................................................................................................................................................

10 w

MILJOONARATSU: Wilhem Kiiski tuo Terracotan nummelaan. Wilhelmin kirja Totuuden Kasvot on totta. Joten Terracotta jäljitetään. Myös yksi toimittaja kiinnostuu.... Joten kaikki joutuu seikkailun pyörteeseen Niin kuin sinä! 9+

.................................................................................................................................................................................

HIKSU

MERIHIRVIÖ
Ponitalliporukka menee isosaareen(alumperin käärmesaari) viettää kesää. koska niiden vakipaikan on vallannut naapuritallin poppoo.
Porukkaan liittyy uusi heppa Max. norjan vuonohevonen. jolla kaikki tahtoo ratsastaa eli sellainen hurmuri.
Pojat saa taas penan houkutettua mukaan juoniinsa. ja kyllä penalle sattuu ja tapahtuukin se on vissiin 3 kertaa merihädässä ja sitten pena tapaa myös todellisen angry birdsin tai tässä tapauksessa joutsenen. ja mihin kummaan tarvitaan kikan hetekan laveripohjaa?(taisi olla laveripohja no kuitenkin kikan sängyn pohja) kikka parka joutu nukkuu vieterien päällä. ei kiva. ja repe oisi ottanut kikan viereensä nukkuu. suloista.
Merihirviökin löytyy peräti 2 kertaan tosin toinen hirviö oli kaikille vanha tuttu ja kikka joutuu vaaraan. mutta kukas kikan pelastaakaan?
tässä on jännitystä kerrakseen. ja ihana kesäinen kirja josta voi uppoutua kesätunnelmaan ja tuntea nenässään meren tuoksun. pistää haaveilemaan kesästä. Runotyttö essin runot oli ihanat kirjan välissä. itsekkin tykkään runoista ja tehä niitä.

LUOSTARIN AAVEET
ihana kirja jonka alussa sai lukea arkipäivästä ja alussa jänniä historia juttuja. alussa oli hyvä kommentti tykkään hillomunkeista en luostarien munkeista! sitten mentiinkin jo tallille. pojat löytää kaatopaikalta metallinpaljastimen. ja ne kunnostaa sen ja kun pena kertoo pojille että isän kello on jossain pihalla niin pojat rupee ettimään sitä.
sitten pena tekee yöllä myyrän töitä ja piha on ku pommin jäljiltä ja vain yhden kellon takia joka löyyykin yllättävästä paikasta!
kikka kertoo pojille luostarien valtikasta ja pojat menee etii sitä. mutta löytävät nappeja ja viskaavat ne lantakasaan.
sitten alkaa tapahtua jänniä. näkyy luurankoja,valtikka löytyy,kikka katoaa ja joutuu veden vietäväksi ja valtikkakin häviää. repe saa kaiken kunnian itselleen vaikka kiitos kuuluu kafkan voimille.
kirjalla on kuitenkin onnellinen loppu vaikka konnat livistikin paikalta.
kirjassa oli ovelasti piilotettuna hauskoja kommentteja, joille sai nauraa. koko kirjan hauskin juttu oli se kun valtikka löytyi laatikosta jonka kyljessä luki made in japan. ja mitä tapahtui lantakasan napeille? noo penan johdolla muutamat menivät kaivamaan lantakasaa pyhävaatteissa suuren arteen takia. nauroin maha kippurassa tuolle jutulle. Nyt kyllä oli todella hauska lopetus kirjalle kaivaa lantakasaa arteen takia! hahhaah :)

jos kaipaat päivääsi jännitystä ja hiukkasen hupiakin lue nämä kirjat. Hannu ja kari on vauhdissa ja pena joutuu siihen mukaan.

 

 

..............................................................................................................................................................................

 

TODELLINEN HEPPAHÖPERÖ

Kostajan isku
Aivan mahtava kirja!! Kostajan iskussa oli kaikkea, mitä hyvältä kirjalta voi odottaa: huimasti jännitystä, romantiikka ja vähän myös huumoria. Kirja alkaa, kun pahan enteitä alkaa leijua Linnavuoren ympärillä. Märta Agnes ja Zaida uskovat ennustuksiin ja ovat peloissaan. He hankkivat jopa itsepuolustus välineitä. Mutta tapahtuuko oikeasti jotain pelottavaa?? Onko itsepuolustus välineet sittenkin hyödyllisiä?? Ja mitä tuo tullessaan uusi Linnavuoreen karanteeriin tuleva hevonen?? Ja entä Repen menneisyys?? Kiitokset merjalle tästä ihanasta kirjasta!! 10/10

 

........................................................................................................................................................

<3333nummela<3333

kostajan isku 10/10
tornikallion vangit 10/10 tosi jännittävä
yllätysori 10/10 huippu kirja!
merihirviö 9/10 rupes itteekin ällötämään se anakonda!
hopeaori 9/10huomasi että kikka rakastaa husaaria <3
kolme kuningatarta 10/10 ihaana!
noiduttu huone 10/10 ihana ja pelottava
pako ratsukalliolta 10/10 jännitävä!
palavat silmät pelottava ja ihana
mustan korpin linna 10/10 itku tuli lopussa :,D
kikka ja repe 10/10 romanttinen ja ihana !
surmanhyppy 8/10 hyvä!
paholaisratsu 10/10 perfeckt!

kaikkissa nummeloissa mitä oon lukenu niin on kyllä tuntunu että oon seikkailuissa mukana!

kikka & repe
hannu & kari
ootte parhaita
mut kaikki muutkin on tosi hyviii!!!

 

.............................................................................................................................................................................

HIKSU

 

MUSTAN KORPIN LINNA.
Essin perheellä on rahahuolia,joten Essi joutuu antamaan rakkaan valkoisen Napoleon (Napsu) ponin tavan tunneille. näin vältytään myymästä ihana napsu. mutta jotta rahaa saadaan niin napsun pitää käydä joka tunnilla alkeistunneilla joista essi ei oikien pidä ja essi pelkää että napsu menee rikki. napsu ressukka laihtuu. napsulla ratsastaa usein emilia joka tarjoaa napsusta isoa summaa että siis ostaisi sen. essi suuttuu ja huutaa ettei myy napsua ikinä. kikan hannu serkun rontti kissa on hävinnyt. eikä sitä löydy mistään. ja jonkun vanha turre koirakin oli hävinnyt. lopulta pena heltyy ja antaa napsun maksut anteeksi. napsua aletaasn hoitamaan kuntoon ja kikka pyytää repeltä luvan mennä kafkalla ulkoilee essin ja napsun kanssa. mutta vaara vaanii. kikka joutuu poikien leikkiin mukaan mutta urhea repe pelastaa. ja pojat kertovat mustan korpin linnasta. emilia juonii jotakin kaverinsa kanssa. ja ykskaks kun kaikki on melkein hyvin taas niin napsu katoaa! myyty! siitä alkaa seikkailu ja hurjat juonen käänteet. essi karkaa ja katoaa.
lopulta essi löytyy .ja emilia paljastuu syyttömäksi mutta kyllä se kuitenkin oli osa syyllinen. mustan korpin linnasta löytyy eläinressukoita joita on käytetty koe-eläiminä. eläinparat.
ja hannu löytää sieltä rontti kissansa.
ja essi napsun.
tapahtuu jänniä.
lopulta essi karkaa pakoon napsun kanssa tulee hurja mutta viimeinen laukka.
lopulta napsu kuolee kotipihalle. ja sen turvalle sataa lunta.
niin ja rontti kissakin tuli pelastettua mutta vanhan turrekoiran matka päättyi mustan korpin linnaan.
kirja on jännittävä ja välillä todella pelottavakin. ja lopussa todella surullinen. että itkuhan siinä tuli.
napoleon oli varmasti tyytyväinen kun pääsi kotiin ja se riitti sille ja sitten voi nukahtaa ikiuneen.

 

............................................................................................................................................................................

JOEL

Kirja-arvostelu
Haamujen talo:9/10 Tosi pelottava
Kolme kuningatarta:10/10 Sain kylmät väreet xD
Ponisaaren arvoitus:7/10 Joskin karsee
Tuomion kellot:1000000/1000000 Aivan hirveen pelottava mut BEST!<3
Mustan korpin linna: 10/10 Tosi surullinen): Hyvä!
Iteyssuon armoilla:9/10 Välillä tosi pelottava

 

.............................................................................................................................................................................

EMPPU

Kauhujen yön ritari:Tosi jännä ja hyvä 9/10
Tuomion kellot: Hyvä:) 9/10
Käärmekiven lumous: MAHTAVA! 10/10
Haamujen talo:Tosi hyvä:10/10
Tsaarin satula:Hyvä:) 8/10

............................................................................................................................................................................

 

NELLI

Myrsky, ihana! 10/10
Tunturiratsastus, hyvä. 8/10
Yllätysori, tempaa mukaan! 9/10
Noiduttuhuone, hyvä! 9/10
Paholaisratsu, jännittävä! 9/10
Kostajan isku, mahtava!! 10/10
Surmanhyppy, hyvä. 8/10

.................................................................................................................................................................................

Myrsky oli tosi kiva 9/10
noiduttu huone oli tarpeeksi jännä ja hauska10/10
paholaistatsu oli niin hyvä ettei rajaa :)11/10
kostajan isku oli mahtava 10/10

..............................................................................................................................................................................

pirpana

yllätysori Tosi hyvä.9/10
punainen hevosenkenkä Aika hyvä. 8/10
orisuon aarre tosi hyvä. 9/10
rautahevonen mega hyvä. 10/10

................................................................................................................................................................................

NUMMELA FANI

Luostarin aaveet: Tosi hyvä. Sain kylmiä väreitä välillä. 5/5
Aavekartanon salaisuus: Hyvä kirja sekin. 5/5
Palavat silmat: Tosi hyvä. Tulin kananlihalle yhdessä kohdassa. Ikävää,  et talli palo. 5/5
Noiduttu huone. Tosi hyvä . Sai kai itekkin sitä noitaa vähän .5/5
Kostajan isku:Todella hyvä. Siinä mua alko vähän pelottaa. Vaati varmaan rohkeutta pelastaa muut.
Sain kylmia väreitä ja siin yhes kohdas mustakin tuntu et joku tuijottaa mua. 5/5

...............................................................................................................................................................................

SOUNDIXX

Viime päivien aikana on tullut luettua vaikka kuinka monta Nummelaa. En itsekkään tajua, miten näin ihana kirjasarja voi olla olemassa! Tuossa viime viikon loppuna tuli luettua Paholaisratsu ja Kostajan isku. Kummatkin kirjat aivan ihania, saivat jopa kyyneleet silmiini. Äidin rakkaus lastansa kohtaan, nyt minäkin ymmärrän kuinka paljon äitini minua rakastaa, vaikka paljon riitoja onkin. Harvat kirjat vaikuttavat minuun näin vahvasti. Kaksi ehdottomasti parasta lukemaani Nummelaa!

 

............................................................................................................................................................

FANITTAJA

Nummela kirjat on ihan parhaita!
Aloitin vasta lukemaan niitä ja jo nyt siitä on tullut lempi kirjasarjani:)
Taisin oikeastaan aloittaa kirjasta Ponitalli vaarassa, joka löytyi kirjahyllystäni, kun se on meidän äidin vanha kirja.
Lempi henkilöt ovat Pena koska se ei edes ajattele mitä tekee, vaan söheltää minkä ehtii, kuten Hannukin joka on myös yksi lemppareista.Päkä ja Repe ovat ainakin ykkössijalla koska Päkä on aika ylimielinen(anteeksi,Päkä) ja se on vaan muuten niin hauska ja Repe koska se on taitava ratsastaja ja hauska:)
Kafka on paras hevonen Nummelasta, varsinkin sen vuoksi, koska se hamuaa turkinpippureita ja hyppää niin täydellisesti.Suosittelen kirjaa kaikille jotka ymmärtävät edes vähän hevosista!
Juuri nyt olen lukemassa kirjaa Itketyssuon armoilla. Kannan aina hirveän pinon kirjastosta nummelan ponitalli kirjoja:)Terkut sinne!

PS. Paholaisratsun kansi on ihana:)

 

_______________________________________________________________________________________

PONI FANI

Liinakkotien painajainen 10/10 Mahtava kirja.Jänitystä ainakaan ei puuttunut.
Ponivarkaat 10-/10 Miinus sen takia,koska kirja ei ollut erityisen jännittävä.
Myrsky 10/10 älyttömän hyvä kirja,romanttinen ja jänittävä.
Kolme kuningatarta 10-/10 hauska,mutta kirjasta puuttui romantiikkaa.

..............................................................................................................................................................

ARVOSTELIJA

Paholaisratsu 9/10
Noiduttu huone 8/10
Surmanhyppy 9/10
Merihirviö 9/10

 

............................................................................................................................................................

SARSKU

Surmanhyppy.
Ihana kirja, en osaa edes kuvailla! Ainoo, et ei naurattanu nii paljoo, äsken lukemani kirja, oli sekin nummela:) 9/10:)

............................................................................................................................................................

KIKKA JA REPE FANI

Kikka ja Repe muistoja kirja oli aivan mielettömän ihana! Luin sen kolme kertaa ihan putkeeen. 10/10

............................................................................................................................................................

 

ALMA

Tässä olisi kirja arvosteluita:
Tuulinen torni 10/10
Surmanhyppy 8/10
Rohkeuskoe 10/10
Luostarin aaveen 10/10
Palavat silmät 9/10
Noidottu huone 10/10
Paholaisratsu 10/10
Kostajan isku 100/100
(Paras nummela!)

..............................................................................................................................................................

Moikka Merja,
On pakko päästä kiittämään sinua tästä upeasta kirjasarjasta!
Olen monesti halunnut kirjoittaa sinulle jotain kautta ja nyt,
saan siihen mahdollisuuden vihdoin!

Aina, kun sinulta tulee uusin kirja, se on luettava heti, siltä
istumalta. Olen jo vähän vanhempi, mutta silti rakastan sinun
kirjoitustapaasi! Paholaisratsun olen lukenut todella monta
kertaa ja en malta odottaa seuraavaa kirjaa!

Moni ystäväni eivät ymmärrä, miksi aikuinen lukee Nummelan
Ponitalli -nimistä kirjasarjaa. Varsinkaan, kun en ole
mikään hevosfani. Toki pidän hevosista ja kihlattuni
kanssa myymme asiakkaillemme heinää maatilallamme. Olen monesti
haaveillut ratsastamisesta, mutta se on jäänyt. Onneksi minulla
on kirjasarjasi, jonka avulla pääsen haaveilemaan lisää.

Tarinasi ovat muuttuneet viimeisen viiden vuoden aikana. Jossain
vaiheessa aloin epäillä jaksatko kirjoittaa Nummelaa enää, mutta
onnekseni olin väärässä ja sait uutta innostusta jostain! Jännitystä
ei ole kirjoistasi puuttunut ja voin sanoa, että monet kerrat olen
lukenut kirjojasi yömyöhään. Ei jännityksen takia, vaan tarina tempoaa
mukaansa. Tuntuu kuin eläisi tilanteessa mukana. Olen monesti nauranut
Penan hölmöilyjä ja ihmetellyt, mikä Repeä ja Kikkaa oikein pidättelee?

Minulla on ajatusmaailma Penan ulkonäöstä, mikä häiritsee minua suunnattomasti,
koska en ikinä muista kyseisen ihmisen nimeä - näyttelijä meinaan.

Odotan innolla kirjoillesi jatkoa ja voit olla varma, että kirjat ovat ostettu heti ensimmäisenä päivänä ;)

Kiitos Merja

 

...........................................................................................................................................................

 

HORSE H

Noiduttu huone
Arvostelu: Kirja oli erittäin hyvä, koska siinä oli että jännitystä että romantiikkaa. Alku alkoi kivasti ja Hannu ja Kari olivat hauskoja ( kuten aina )! Ehdottomasti yksi suosikeistani!
Tähdet: 10/10


Hannu ja Kari: Muistoja
Arvostelu: Kirja oli myös mukava. Sai kuulla asioita mitä ennen ei ollut kuullut Hannusta ja Karista. Olisi silti saanut olla hiukan jännittävämpi. Hauskuutta tästä kirjasta kyllä löytyi.
Tähdet: 9/10

 

.............................................................................................................................................................

I loove Nummela

Merja!
Minun täytyy vaan sanoa, että nämä sinun kirjat ovat niin ihania! Olen lukenut kaikki tähän asti ilmestyneet, ja ensimmäisetkin. Kirjoissa on jotakin sellaista jännitystä, romantiikkaa, hevostelua, huumoria ja oma laatuista voimaa, joka tulee ilmi lukiessa. Kun lukee Nummelan ponitallia, tulee sellainen olo, että pääsisinpä tuonne! Olen aina ihastellut sinun omalaatuisia ja ihania kirjojasi, ja kirjoitus tyyliä. Meilläkin Nummelaa luetaan, mutta minä olen ahkerin. On äiti lukenut ja iso siskokin on lukenut, ja äiti vielä välillä.
Makeat naurut saa lukiessa Hannun ja Karin tempauksia, kylmät väreet tulevat esim. kirjan Tunturiratsastus kohdassa, jossa Repe ja tytöt pääsevät aavemaisen erakon luo.
Kirjat ovat ihania ja huumoristisia, mutta ei niistä jännitystäkään puutu.
Haluan vain kiittää Merjaa, kun hän on upeana naisena luonut upean kirjasarjan!
Kiitos näistä ihanista lukuhetkistä!

 

.............................................................................................................................................................

ROSE

Yllätysori

Ihana kirja Husaari on nii ihana ja hyvä hyppään! Husaari on mun mielest parempi ku Kafka, anteeks Repe. Tälle 5/5 pistet!

Hopeaori

Jännittävä kirja! Ja mitä tahansa muut sanoo niin sanon että Kristian oli mun mielest yhtä ihana ku Repe! Tää on iha reilust 5/5 kirja!

Susivaaran aarre


Ihana kirja! Repe on niin ihana ja Kikka kans! Ne on nii ihanii ettei voi sanoin kuvailla.

 

.............................................................................................................................................................

 

Nelsku

ROHKEUSKOE

Jo pelkästään nimi tuo jännitystä. Kirjan tapahtumat etenevät niin ettei missään ole tylsää kohtaa. Kun Hannu katoaa alkaa jännittävin osuus. Ja kun metsäpalo yllättää Repen:"Savuvaippa tummensi taivaan. Repe ei muistanut, koska olisi pelännyt niin paljon kuin nyt. Mitä jos he jäisivät tulisen metsän uhreiksi? Mielessä kiisivät kauhukuvat. Hänen täytyi pelstaa Kikka. Vain Kikka oli tärkeä...

Annan kirjalle ★★★★★/☆☆☆☆☆

................................................................................................................................................................

SARSKU

Kikka ja Repe-muistoja: Varmaan paras Nummela, jonka oon ikinä lukenu. Välillä hihittelin oikein kunnolla, äiti käski oleen hiljaa, ihan perus juttu, kun mä luen nummeloita...:) Arvosana: 10/10:)

 

...............................................................................................................................................................

 

PINKKI PONI

Hopeaori:vaikka olikin pitkä kirja se oli tosi hyvä ja jännittävä 10/10

Finnholminkirous: jännittävä 9/10

Itketyssuon armoilla: jännittävä ja surullinen. 10/10

Hannu ja Kari - muistoja: hauska ja vauhdikas 9/10

..............................................................................................................................................................

 

MUSTA ISSIKKA

Kirja arvostelu:
Keskiyön hevonen: Hauska ja jännittävä kirja. Romanttiset kohtaukset olivat ihania<3 10/10
Myrsky: Ihanan romanttinen! Trombi teki kirjasta jännittävän ja tekstin tapahtumiin pystyi eläytymään helposti mukaan. Ei ollut ihan odotuksien mukainen. 9½/10
Tsaarin satula: Hirmu hauska kirja! Penan hermoloma Keniassa kruunaa kaiken! 10/10
Noiduttu huone: Ei voi sanoa muuta kuin WAU!
Teksti oli hirmu hyvin kuvailtua ja tarinan tapahtumat koki melkein kuin olisin itse ollut Kikka.10/10

.............................................................................................................................................................

MIRJAM

Rohkeuskoe - Tää on tosi hyvä kirja, tää oli romanttinen, hauska ja jännittävä kirja. Pakko sanoa, että tää on nyt yks mun lempikirjoista ! Arvosanaksi pitää antaa 10+ !

Kostajan Isku - Oon odottanu tätä kirjaa niin hirveen kauan ! Tää oli jännittävä kirja ja mä pystyi jo kuvitella kaiken mielessäni... Harmitti vähän, kun Kikan ja Repen välillä ei ollu mitään romantiikkaa mut tää oli silti tosi upea kirja ! Arvosanaksi annan 10-

 

.............................................................................................................................................................

I loove Nummela

Tihutöitä tallilla
Kirjan tapahtumat kulkivat hyvin! Aluksihan muu talliporukka lähti hevosnäyttelyyn, mutta Kikka ja Repe jäivät pitämään leirejä. Kikalle tuli vastaan paljon vastoin käymisiä, mutta hän taisi huomata että Repe on hyvä ystävä ja poika auttoi häntä. Pekulle eli Penneword Gildalle tuli ähky aamuruokinnan jälkee ja leiriläiset löysivät ruoka-astiasta ihan liikaa kauroja, ja luulivat Kikan olleen huolimaton, mutta Repe tunsi Kikan ja uattoi hänet vaikeimman yli. Kirjasta ei puuttunut romantiikkaa, jännistä, juonenkäänteitä eikä mitään muutakaa!

 

 

Myrsky
Kirjan juoni kulki mukavasti teksti oli mukaansa tempaavaa. Kirja oli elävästi ja kuvaillen kirjoitettu! Jälleen yksi upeista Merjan teoksista, kuten ovat kaikki muutkin kirjat! Kiitos ihanista lukuhetkistä!
Tähtiä:★★★★★

 

...........................................................................................................................................................

KOSTAJAN ISKU oli mielestäni jännittävä kirja. Tapahtumiin pystyi hyvin mukautumaan. Tarinasta löytyi jännitystä ja hauskoja juttuja:). Romantiikkaa olisi saanut olla hieman enemmän, mutta muuten aivan mahtava kirja! 10- ♥.
nekkukaramelli

 

..........................................................................................................................................................

HEPO

ROHKEUSKOE
Rohkeuskoe oli positiivisesti yllättävä lukukokemus! Pyysin siskoani lainaamaan minulle jonku nummelan luettavaksi ja hän valitsi Rohkeuskokeen. Kirjassa Tapani saa houkuteltua Penan, Hannu ja Karin mukaan rohkeuskokeeseen. Repe ei halua päästää Karia valvovan silmänsä alta, joten hänenkin on lähdettävä mukaan mustavuorta valloittamaan. Retki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan ja loppu on huikean jännittävä ja aidon tuntuinen!
Tähtiä: ★★★★★

.........................................................................................................................................................

Kostajan isku

Kauan kirjaa odoteltiin, mutta se oli sen arvoista. Tapahtumat olivat jänniä ja mukaansa tempaavia. Parasta oli ilmassa leijuva jännitys. Erityisesti pidin loppuhuipennuksesta. Juonikaan ei ollut arvattavissa. Yksi parhaista Nummeloista. Annan 10-/10 tähteä.

Cherry

 

......................................................................................................................................................

 

SINTTU

KOSTAJAN ISKU
Todella hyvä kirja, hyvin kirjoitettu. Pidin siitä, koska siinä oli jännitystä ja huumoria. Se oli mukaansatempaava ja se oli elävästi kirjoitettu. Saatoin nähdä osan tapahtumista silmissäni. Juoni oli aivan mahtava ja huippukohta todella jännä. Tämä kirja todella saavutti odotukseni. Tähdet:★★★★★

 

.............................................................................................................................................................

SuosikkiratsastajatRules

Kirja arvostelu:
Yllätysori tosi hyvä kirja! 10+
Tuulinen torni 10
Kostajan isku siis ihan älyttömän hyvä 10++
Ruunalankosken salaisuus 10++

 

............................................................................................................................................................

JOEL

Kirja arvostelu:
Paholaisratsu 10/10
Tunturiratsastus 8/10
Itkeyssuon armoilla 10/10
Kostajan isku 10000000000/10000000000

.............................................................................................................................................................

I Loove Nummela

Kostajan iskusta arvostelu:
Kirja oli tapahtumiltaan runsas ja hyvä! Teksti oli puhdasta ja selkeää! Huippukohta oli upea! Odotan innolla jo seuraavia kirjoja, ja toivon, että ne ovat yhtä upeita kuin ennenkin!

 

............................................................................................................................................................

 

MUSTA ISSIKKA

Kirja-arvostelu:
Epäilyttävä sulhasmies 10/10
Vaunukello 9/10
Tuulinen torni 100/100
Miljoonaratsu 9/10
Kostajan isku 1000000/1000000

Lukekaa nämä upeat teokset ja samoin muutkin Nummela-kirjat!

 

............................................................................................................................................................

MIRJAM

Kikka ja Repe Muistoja kirja - Ihan paras kirja ! Mun mielestä tää on tooosi romanttinen ja muutenki yks mun lemppari kirjoista !

Myrsky - Tosi hyvä kirja, romanttinen ja jännittävä kirja !

Kultajoen kummitus - Tääki on yks mun lempikirjoista. Tää on mun mieles tosi hyvä kirja ! Paras kohta on Kristian tulee pelastamaan Kikan!

.............................................................................................................................................................

NUMMELA ON PARAS

EPÄONNEN LEIRI
Eka Nummela jonka luin ja siitä lähtien oon lukenu nummeloita
Romanttinen, hauska, jännittävä
Ihan täydellinen kirja!! Kymmenen pistettä!

............................................................................................................................................................

I loove Nummela

Paholaisratsu:
Tarinan juoni oli selkeä ja helppo tulkita. Kirjaan pystyi samaistumaan ja tuntemaan tilanteet omassa mielessä.Juonista itse löysin hyvin tilanteet, alun, jännityksen, huippukohdan ja lopun. Idea kirjassa oli selkeä.
Sydämiä:♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

..........................................................................................................................................................

Olen lähiaikoina saanut taas upeita lukukokemuksia, joista kiitos kuuluu yksinomaan sinulle Merja!♥ Toivon että te muutkin nummela fanit saatte kokea samoja elämyksiä, joten kirjoitan pari arvostelua mieleen painuvimmista kirjoista. ;)
ON HEVOSTEN AIKA
Jos rakastat yllätyksiä, toimintaa ja dramaattisia tilanteita suosittelen tätä kirjaa koko sydämestäni! Yhteen kirjaan mahtui paljon erilaisia tunteita ja tilanteita; Päkän isä ostaa tulisen Hiful hevosen, tallille saapu uusi ratsastuksen opettaja Kristian ja Remulle tapahtuu jotain kamalaa... Kuin surullisesti tapahtumien "helpotukseski", loppu on humoristisen, ihanan kuplivan iloinen! :) Tähtiä:★★★★★
KULTAJOEN KUMMITUS
Itseni mielestä tätä kirjaa oli mukava lukea, koska tapahtumat sijoittuivat talviseen Lappiin ja odotan itse lumen tuloa niin paljon! Kirja oli hilpeästä alusta huolimatta todella jännittävä. Jännityksen lisäksi mukana oli paljon suhde koukeroita ja arkista talli tohinaa. Siru ja Titta kehittelivät juonen joka alkoi kuitenkin kaduttaa Titaa. Ratsastusretkellä puhkeaa myrsky jonka seuraukset saatatte jo arvata. Lopussa kuvioihin ilmestyy eräs yllättävä henkilö... Tähtiä:★★★★
YLLÄTYS ORI
Nummela sarjan ensimmäinen osa oli mielenkiintoinen lukea ja verrata kostajan iskuun. Yllätys ori on nyt yksi lemppari Nummeloistani ja sen tapahtumissa on paljon jännittäviä hetkiä! Kirjassa oli mielenkintoista seurata Kikan ja Husaarin välille kehittyvää suhdetta. Orin vahvuutta, liikkeitä ja upeaa ulkonäköä. Kilpailuihin huipentuva kirja oli mahtava.♥ Tähtiä:★★★★★

..............................................................................................................................................................

 

Kirja- arvostelu: Heidi- KOSTAJAN ISKU
Kirja oli todella mukaansa tempaava ja jännittävä. Luin sen tunnissa, sillä sitä ei yksinkertaisesti voinut laskea käsistään edes hetkeksi. Repe oli tosi urhea kun pelasti myös äitinsä, tosin ihan lopussa hän taas raivosi äidilleen.
Hannu oli tosi kekseliäs ja toimi sankarillisesti.
Tässä jää innolla odottamaan arvoitusten yötä... ;) Nämähän nyt tavallaan ovat jatkoa toisilleen nämä uusimmat kirjat.
Arvosana 1-10: 10-
miinus siksi, että luulin itse että tässä selviäisi enemmän ratkaisuja kysymyksiin, mm. mitä Maria Carena salaa Repeltä, mutta saan ilmeisesti odottaa seuraaviin kirjoihin. Todella hyvä silti. :)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

JENNI

Pakko vielä lisätä että parhaimmistoon kuuluvat tietty ehdottomasti kaikki muistoja kirjat.. Nummeloissa parasta on se , että kirja vie mennessään , juoni on niin todellisen tuntoinen ja sen lukua ei voi lopettaa , kunnes on lukenut koko kirjan.:) Nummeloita lukiessa tapahtuu ihmeitä , sillä kirjojen tapahtumiin eläytyy.. esim. iho menee kananlihalle , kylmät väreet kulkevat selkäpiissä, koko keho jännittyy ja unohtaa hengityksen , on niin iloinen että hymyilee tai nauraa , ja kyyneleet tulvahtavat silmiin. Miettikää , jotain tälläistä voi tapahtua vain kirjaa lukemalla!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SIRU

KOSTAJAN ISKU

Sain tänään Kostajan iskun käsiini ja kun iltapalalla sitä luin niin täytyy kyllä tunnustaa, että siinä kaakaota lusikoidessa tärisi käsi sen verran että kaakaota hieman läikkyi. :) Kostajan isku on paras kirja tässä universumissa!

En muista milloin olisin lukenut noin upeaa kirjaa. Se oli aivan mahtavasti kirjoitettu. Se oli monipuolinen, sillä kauhun lisäksi sinne oli laitettu sekaan huumoria ja rakkautta. Vieläkin on kylmät väreet.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Musta issikka

Kirja-arvostelu:
Palavat silmät 10/10
Hannu ja Kari 10/10
Kartanon kummitus 100/100
Orisuon aarre 9/10
 

 

............................................................................................................................................................

 

Hannu ja Kari MUISTOJA
Hannu ja Kari lähtevät hakemaan sepältä vaunukelloa. Lumipyry iskee, ja pojat majoittuvat metsästysmajalle. Ajankuluksi he alkavat kertoa toisilleen toinen toistaan jännittävempiä ja hauskempia tarinoita. Selville saadaan muunmuuassa Karin uusi harrastus ja monta Hannun piristämää joulua. Vastoinkäymisien jälkeen onkin yllättäen haaveidenkin aika toteutua!
Paljon ennenlukematonta tietoa Hannusta ja Karista! Oikein mielenkiintoinen, ja Pena yhtyy taas kerran poikien hullutuksiin aiheuttaen Jennille päänvaivaa... Arvosanaksi 10-!
- Omppu

 

.............................................................................................................................................................

Nummela on Paras

Kirja-arvostelu

Keskiöyn hevonen 10/10
Kultajoen kummitus 9/10
Myrsky 10/10
Paholaisratsu 10/10
Kikka ja Repe(muistoja) 100/100

...............................................................................................................................................................

 

Kirja-arvostelu:


Vaara Raudikkotiellä. Todella jännittävä ja joissain kohdissa myös pelottavakin kirja. 10/10

 

..............................................................................................................................................................

 

Merja Jalon nuortenkirjat ovat todellisia menestysteoksia suomalaisessa nuortenkirjallisuudessa. Ne ovat pienikokoisia, isolla kirjasimella kirjoitettuja, väljästä ladottuja ja helppolukuisia. Merja Jalosta menestyskirjan resepti on selvä: "Kirjoitan vain asioista jotka hyvin tunnen ja annan yleisölle sitä mitä yleisö haluaa".

Kimmo Leijala / 20.2.2013

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

nummela fani


FINNHOLMIN KIROUS: Täydet 10 pistettä. Se oli tosi jännittävä ja ihana.
KIKKA JA REPE: 9,5. Tosi romanttinen ja mielenkiintoinen.
PAHOLAISRATSU:9p. Hyvä kirja ihana myös.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


NOIDUTTU HUONE
Kirja oli henkeäsalpaavan jännittävä. Vähän harmittaa kun Kikka ja Repe oli vähän riidoissa. Ihanan jännittävä ja romanttinenkin aika ajoin. Hauskojakin kohtia oli, eli täydellinen kirja, mun mielestä. :) Pisteitä 9+/10
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OMPPU

AAVEKARTANON SALAISUUS
Pena vie tytöt leirille Villa Savageen. Kartanossa asuu myös kuuluista kilparatsu Blackey, johon tytöt ihastuvat saman tien. Kartano on pahasti rapistunut, ja siitä on lerennyt levitä jopa juoruja. Asuuko kartanossa haamuja? Ja kuka on käynyt ruokkimassa Blackeytä keskellä yötä? Ennen ratkaisua salaisuuksiin ehtii Pena jo säheltää, eikä Hannunkaan keksinnöille näytä tulevan loppua.... Kun pimeässä huoneessa seisoo aave, kauhu valtaa pelokkaat leiriläiset.
Hyvä kirja, koko ajan tapahtui jotain. Loppuratkaisu oli yllättävän lyhyt, enkä päässyt oikein perille siitä kuka söikäytti Blackeyn yhdessä kohtaa. Arvosanaksi 4 1/2 asteikolla 1-5!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SURMANHYPPY
Kaikki ovat innoissaan, kun kuuluisa Ketomaan Sirkus tulee kaupunkiin. Sirkuksen kohokohtana mainostetaan hengenvaarallista surmanhyppyä. Hannu ja Kari johdattavat Päkän katsomaan hevosta, joka vaikuttaa kovin tutulta. Ja kun sirkus joutuu pulaan, Nummelan ponitalli lupaa auttaa. Mutta kuka uskaltautuu suorittamaan Surmanhypyn?
Jännittävä ja erilainen kirja, arvosanaksi 5-!


MERIHIRVIÖ
Jälleen kerran Nummelat suuntaavat kohti Linnasaarta. Kun Korkeamäki varaa Hevosaaren, valitsee Pena kohteeksi Isosaaren. Pikkuhiljaa saaren menneisyys alkaa selvitä porukalle. Mikä on totta, mikä ei, siitä tytöt ottavat selvän!
Hyvä kirja, tosin suosittelen kaninomistajien varautumaan! 4 1/2 pistettä!
Nimi: laura

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Kirja arvostelu:

Heidi: MYRSKY
Se on musta paras kirja koko nummela- sarjassa. Siinä on paljon jännitystä varsinkin lopussa. Ja Repe pelastaa taas rohkeasti Kikan pulasta perunakellarista kun myrsky on pahimmillaan. Ja romantiikkaakin on ihanan paljon lopussa. :) Suosittelen ehdottomasti kaikille! Annan 10 pistettä!! Merja Jalo on ehdottomasti lempikirjailijani!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Karifani

Kirja-arvostelu kirjasta Rohkeuskoe:
Kirja on mielestäni jotenkin niikuin minulle tehty, se vei mukanaan lukijan kirjan tapahtuiin. Kirjan kohokohdassa kun Kikka ja Repe pakenevat metsäpaloa Kafkalla tuntui kun itse olisi ollut heidän kyydissä ja paennut kauheaa kohtaloa. Kirja päätyi onnellisesti ja se on plussaa, koska itse en pidä erityisemmin tragedioista.
Numeroksi annan 10!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Nummelan ponitalli

Minusta Nummelan ponitalli sarja on maailman paras sarja. Pidän Nummeloista sen vuoksi että ne kertovat tavallisien ihmisten elämästä. Nummeloissa on pieni ripaus kaikkea! Nummelat kertovat elämästä ja tällöin joihinkin tapahtumiin on helppo samaistua. Esim. Kun Kikka menettää Husaarin. Moni Nummeloiden lukija on varmasti menettänyt jonkun rakkaan eläimen. Nummeloiden hahmot ovat sellaisia joita me voisimme olla. Hahmot ovat normaaleja ihmisiä.

Rakkaus Nummeloihin tuli niiden monipuolisuudesta. Jokaisessa kirjassa on jotain ainutlaatuista. Aina kirjoista löytää jotain erilaista kuin muista. Tarinat Nummeloissa kulkevat aina käsikädessä, vaikka tarinat ovat erilaisia. Nummela-kirjat ovat varmasti saaneet monet kiinnostumaan hevosista.

Nummelalaisten kanssa saamma kokea vaikka ja mitä ja se on mahtavaa! Merja on totisesti onnistunut Nummeloiden kirjoittamisessa. Nerokasta oli se että Merja keksi muistoja sarjan. Niissä saamme ehkä selvennystä joidenkin kirjojen tapahtumiin.

Nummeloissa saa lukea myös kilpailuista, joka on erittäin mielenkiintoista sillä kaikki Nummela fanit eivät varmastikkaan ole kilpaileet ja tällöin voi miettiä että tältä se tuntuisi. Kilpailu kohdissa kirjoissa alkaa aina itseäkin jännittämään että tipahtaakohan este ja kun sitten huomaa että tuli puhdas rata niin melkein itsekkin alkaa kiljumaan riemusta.

Kaikkein parasta Nummeloissa on että ne eivät totisesti ole tylsiä ja ne on kirjoitettu erittäin hyvin! Antaisin kaikille Nummeloille täyden KYMPIN!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NummelanponitalliFan: PALAVAT SILMÄT

9 + Tosi ihana kirja. Myös jännitystä tarpeeksi.

 

Veera: LUOSTARIN AAVEET

Pidän tätä sarjaa yhtenä laadukkaimmista suomalaisista hevoskirjoista!

 

NASU-1: SIRU JA KATI, MUISTOJA

Kirja sopii hyvin hevostytöille ja muille tyksistyneille. Nummelan ponitalli-sarjasta, Muistoja-sarja kirja sopiikaiken ikäisille. 47-vuotias äitinilukee myös noita kirjoja.

 

MIRKKU: Merja Jalon PALAVAT SILMÄT. Tähän mennessä kaikista paras kirja on ehdottomasti se.

 

HORSEANGEL: MYRSKY

10+  Tämä on lempikirjani ja oon lukenut sen 8 kertaa.

 

Nummelasta TV:sarja!!?? JEE JEE...

Aivan huippu sarja!

I love Nummelan Ponitalli!

Nummela on maailman paras kirjasarja!

Nummela on best!

Nummelan ponitalli-sarja on tosi hyvä! Tykkään siitä hirveästi.

Mä olen ihan hulluna Nummela-sarjaan.

Milloin tulee uusia Nummela-kirjoja? Ite olen lukenut koko sarjan, joten pitää vaan odotella uusia.

Se Kikka ja Repe-kirja oli aivan mahtava! Mua alkoi itkettää, kun Repe kerto äidistään.

Tää kirjasarja ei saa ikinä loppua!

Nummelan ponitalli on paras. En lue mitään muuta. Nyt kesälomalla luen 4-5 kirjaa yhtenä viikonloppuna. On ihanaa lukea ja eläytyä tunnelmaan. Se tuo vauhtia päivään.
Repe ja Kikka ovat kuin kaksi kukkaa. Heitä ei saa koskaan erottaa lopullisesti. Kristian on Kikalle liian vanha ja tylsä! Jääköön sinne Englantiinsa, tai kyllä aina jotain keksit. Kaipaan vain todella, että olisi  taas sellaista tunnelmaa, mitä mm. Ratsukellarin salaisuudessa, kun Kikka työnsi Repen veteen ja jossakin kirjassa Repe kysyi Kikalta, pelkääkö Kikka Repeä? Heidän suhde saisi tulla salaisemmaksi. Yhdessä vaiheessa kun Kikka ja Repe erosivat väliaikaisesti, olin niin pettynyt, että itkin. Ja suhteessa ei saa unohtaa niitä ihania suudelmia. Niissä kohdissa vihlaisee vatsasta, ja vatsaani ei vihlo edes ennen ratsastustuntia!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JENNI


Kirja arvosteluja:
KESKIYÖN HEVONEN
Mielestäni tämä on oikein hyvä kirja. Siinä on paljon romantiikkaa ja välienselvittelyä. Kirjasta saa selville , miten Kikan ja Repen suhde paljastui muille , tarkempaa tietoa kuka on Pakki , ja tietysti siinä tapahtuu kaikkea muutakin ihanaa. Kirja päättyy parhaimmalla mahdollisella tavalla ja on muutenkin vain ihana:) Hyvää on myös , etten arvannut " syyllistä" , joka toi kirjaan paljon jännitystä.
pisteet 5/5
SÄIKYTTELIJÄT

Kirja ei ole hirmu pitkä joten sen lukee nopeasti. Siinä on hauska juoni , ja päähenkilönä ei ole taas Kikka , tällä kertaa ennemminkin Päkä. Huonoa on se , että syyllisen arvaa helposti jo melko aikaisessa vaiheessa. Kirjassa on mukavasti huumoria:)
Pisteet 5-/5
HOPEAORI
Super jännittävä , pelottava ja ihana kirja! Kirjassa Kikka lähtee matkalle ja näkee Husaarin , joka on kuollut. Eihän sen pitäisi olla mahdollista! Mutta se on. Tässä kerrotaan monimutkainen tarina Husaarista. Kaikilla on hevosesta ennen tämän kirjan lukua varmasti aivan erilainen kuva! Kirja on pelottavan jännittävä! Kannattaa ehdottomasti lukea , saat paljon selvyyttä asioisa , ja tärkeää tietoa Nummelan ponitallin asioista.
Pisteet 5/5
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Luin eilen Tuomion kellot ja se oli pelottava! Suosittelen oli siinä myös hauskoja kohtia:)

Terveisin Helsky

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hannu ja Kari muistoja..
Hyvä kirja jännä hyvii muistoja. Ehkä ois ennemmän lainauksia kaivannu.

Paholaisratsu
Paras ikinä! Korkeamäessä oli kaikki huippuratrastajat. Jännä kirja. Muistakaa lukee! love XD
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KIKKA JA REPE!

Se on ihanan romanttinen kirja itkukin tuli kun Repe kerto lapsuudestaan! Kannattaa ehdottomasti lukea! Ja ***** tietty!
Sitte olis kaikki muutkin kirjat missä on Kikka ja Repe yhes niin ***** tähtee ja muille 4 ja puol tähtee. Nummelat on parhaita!

 

Hannu ja Kari muistoja oli todella hyvä!
Parasta kirjassa oli Hannun muistelmat joululahjoista.; D
***** 5 tähteä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LITSI

Kirja-arvosteluja:
EPÄONNEN LEIRI
Jotain kummallista tapahtuu Nummelan leirillä. Kaikki alkoi jo ensimmäisellä ratsastus-reissulla, kun he törmäävät tyttöön joka kertoo heille ikävän tarinan kaveristaan joka oli joutunut sairaalaan uituaan rannassa.
Seuraavana päivänä leiriläiset saavat tietää että Anna-Sofia edellis päivänä heidän tapaamansa tyttö on murtanut jalkansa hämärästi.
Uimassa Essi törmää kanisteriin joka koituu vaaralliseksi niin hänelle kuin myös Päkälle joka sukeltaessaan törmää samaiseen kanisteriin, he molemmat sairastuvat sairaala kuntoon. Myös Kikka sairastuu mutta vähän pahassa paikassa, nimittäin tapaamisella Repen kanssa, hihhiihhi!
Ennen Kikan tuupertumistaa he ehtivät kuitenkin nähdä kun sinisien kanistereiden sisältö räjähtää. Kaikki ovat huolissaan. Kuka tämän aiheutti?

Ihan paras kirja! Viisi tähteä ovat tässä:*****

PAHOLAISRATSU
Repe on saanut Kafkasta hiottua oikean huippuhevosen. Mutta Pena edelleenkään huomaa Repeä. Kun he menevät yhdessä ratsastamaan Repe ei näytä kuinka hyväksi hän ja Kafka ovat tulleet. Lopulta ennen kisoja Blackey loukkaantuu ja Kafka astuu tilalle. Kisoissa Repe voitaa äitinsä ja kaikki muut. Hän nappaa palkinnon. Mutta ilman Kikan apua hän ei olisi voittanut.

Tämäkin on paras kirja! Tällekin viisi tähteä tässä:*****

 

Hannu ja Kari muistoja..
Hyvä kirja jännä hyvii muistoja. Ehkä ois enenmmän lainauksia kaivannu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LUKIJA  3


Paholaisratsu
Paras ikinä! Korkeamäessä oli kaikki huippuratrastajat. Jännä kirja. Muistakaa lukee! love XD
ON HEVOSTEN AIKA
Mielestäni tämä on ihan hyvä kirja , kannattaa ehdottomasti lukea jos ei vielä ole lukenut. Tässä kerrotaan paljon Nummelalaisista ja esim. se , miten Kikka ja muut tutustuivat Kristianiin. Kirjassa on kokoajan jotain jännittävää meneillään. Huonoa kirjassa on se , että siihen on ängetty liikaa asioita
Pisteet 4/5
HANNU JA KARI MUISTOJA
Ihana kirja kuten muutkin muistoja sarjassa. Siinä kerrotaan ihanasti pojista , joista ei kovinkaan paljon kerrota ainakaan vanhemmissa nummeloissa. Huonoa on se , että kirjassa on mielestäni aika paljon "turhaa tekstiä" , mutta toisaalta tämä on erittäin hyvä kirja , kannattaa ostaa itselle!
Pisteet 5/5
MERIHIRVIÖ
Ihanan pelottava Nummela kirja , pienempänä luin ensimmäistä kertaa , niin pelkäsin oikeasti , koska käärmeitä pelkään. Mutta nyt luettuna ihana kirja , parasta on kun Hannu on oikeasti niin urhoollinen.
Pisteet 5/5
ITKETYSSUON ARMOILLA
Tämä on mielestäni ihan hyvä kirja , niinkuin kaikki Nummelat. En kuitenkaan pidä siitä ,että kirjassa Kikka näyttäsi tykästyvän Timoon , joka ei ole mitään Repen rinnalla.
Pisteet 4/5
HEVOSPARONIN KOSTO
Ihana kirja! Tässä yllätyin moneen kertaan tapahtumia , ihmettelin isän ilkeyttä. Mutta pidin siitä , miten Päkä ja Stefan pitivät toisistaan. Ainut , mikä inhotti , oli kun Päkä luopui hevosestaan. Mutta aivan ihana , tässä kerrottiin paljon tärkeää tietoa!!!
Pisteet 5/5
Arviointini ovat sitten aika tiukkia!!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

HÄN JOKA RAKASTAA REPEÄ


Vaara Raudikkotiellä

Kaupungilla on alaknut olla todella paljon rattijuoppoja. Kun Nummelalaiset ovat maastolenkillä Raudikkotiellä, siellä kiitä täysiä ajava auto. Se ajaa suoraan heitä päin, ja seuraukset ovat tuhoisat. Kikka ehti näkemään vilauksen ajajasta, mutta ei tunnista tätä. Ajaja tuntuu kuitenkin painavan Kikan tarkasti mieleensä, ja Kikka joutuu vaaraan, suureen vaaraan.
Tässä kirjassa riitti jännitystä alusta loppuun. Koko ajan joutuu pelkäämään Kikan puolesta. Sen takia on ihanaa että hänellä on niin hyviä ystäviä, sillä niitä tarvitaan.
Kirja saa 5 tähteä


Tihutöitä tallilla

Suurin osa Nummelalaisista on lähdössä Ruotsiin hevosnäyttelyyn. Kikka ei pääse mukaan, sillä hänellä ei ole rahaa siihen. Pena panee hänet pitämään Nummelan alkeis leiriä. Kikkaa jännittää hieman, mutta onneksi hänellä on Repe tukenaan, sillä hänkin jää tallille, ja lupaa auttaa Kikkaa. Kun leiri alkaa vaikuttaa siltä että Kikka on tulossa huolimattomaksi, sillä hevoset karkailevat, ja oppilaat joutuvat vaaraan ajaessaan kärryjä hevosten kanssa. Kikka alkaa tulla epätoivoiseksi, mutta Repe on koko ajan hänen tukenaan. Hän on todellinen ystävä. He alkavat Kikan kanssa epäillä jonkun sabotoivan leiriä.
Loppu tuli ainakin minulle yllätyksenä, ja taas jälleen kerran mukana on jännitystä, hevosia, ja periksiantamatonta ystävyyttä.
4 ½ tähteä

Tornikallion vangit

Kun Hannu ja Kikka vierailevat mummolassa Tornikalliolla, heidän mumminsa kertoo yöllä kaahailevista kuormaautoista, jotka ovat peräisin vieressä olevasta kaivoksesta, eikä autoilla ole ajovaloja päällä. Ja kaivoksessa työskentelevä Iran isä saa potkut, Nummelalaiset alkavat epäillä että jotain outoa on tekeillä. He alkavat tutkia asiaa, ja lopulta he joutuvat hengenvaaraan.
Nyt Kikan ja Repen suhde suorastaan kukoistaa, ja heille tulee pian niinkuin motoksi että "toista ei jätetä", ja molemmat molemmat ajautuvat ituse hengenvaaraan yrittäessään pelastaa rakkaimpansa. Se rakkaus on todellista.
5, tai oikeastaan 10 tähteä.♥

 

Kadonnut hopeareki

Ponitallilaiset pääsevät hevosleirille Lapin tuntureille. Kaikki on ihanaa, kaunis luonto, ihanat vuonohevoset, ja Repen suureksi onneksi samassa hotellissa asuu myös sheikki kauniin tyttärensä kanssa. Eräänä iltana ponitallilaiset saavat kuulla tarinan kadonneesta hopeareestä, johon liittyy m.m maahiset. Tarina jää kummittelemaan heidän mieleensä. Sitten he lähtevät tunturiratsastukselle oppaansa Janin kanssa, ja jostain syystä myös pitkään ratsastamatta ollut sheikki, ja hänen tyttärensä lähtevät mukaan rankalle ratsastukselle. Ponitallilaiset nukkuvat yönsä kummitelevalla Maahistuvalla. Kun sheikki putoaa satulasta ja loukkaantu, Jan lähtee seuraavana aamuna viemään häntä takaisin hotellille, ja Nummelalaisten on määrä odottaa tuvalla, mutta he huomaavat sheikin tyttären, Rezan, lähtevän ratsastamaa yksinään, ja lähtevät perään, ja seikkailu alkaa. He löytävät Rezalta kartan, joka johtaa arvokkaan hopeareen luokse. Tämä kirja on ehdottomasti yksi jännittävimmistä vanhemmista Nummeloista. Minusta Lappi on kiehtova paikka, ja Merja osaa kuvailla kaiken niin hyvin. Kirjan jännittävimpiä kohtia oli se kun mökissä kummitteli, ja se kun Nummelalaiset lähtivät etsimään hopearekeä. Siinä nousi iho kananlihalle, ja koko ajan pelkäsi Nummelalaisten puolesta, ja toivoi että kaikki päättyy hyvin. Ja niin päättyikin. Ihana kirja! ♥
Annan sille 5 tähteä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

HEPO


TUULINEN TORNI
Kirjassa oli jännitystä, romantiikkaa ja huumoria juuri oikeissa kohdissa. Itkin ja nauroin enkä voinut lopetta lukemista. Yksi parhaista Nummeloista.
Tähdet:★★★★★
ITKETYSSUON ARMOILLA

Kirja oli jännittävä ja mukaansa tempaava. Suolla koetun myrskyisen illan toivottomuus tuli hienosti esiin ja oman henkensä uhraaminen vihamiehensä pelastamiseski oli mahtava loppu huipennus.
Kirjassa on myös sopivasti huumoria joka saa hymyn hiipimään huulille.
Tähdet:★★★★
PAHOLAISRATSU

Kirja on huikaisevan jännittävä ja saa kädet hikeentymään. Repen viha äitiään kohtaan on niin vahvaa että oikein pelästyy! Kilpailuihin huipentuva jännittävän mielenkiintoinen kirja on mahtava luku elämys ja saa Kostajan iskun odotuksen niin jännittäväksi että on haljeta.
Tähdet:★★★★★

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LeppisRules: RATSUKELLARIN SALAISUUS
Ponitallilaiset lähtevät Susiluotoon leirille. Hotellissa jossa he majoittuvat kummittelee,eikä se sen vuoksi saa asiakkaita. Jos asiakkaita ei tule hotelli joudutaan myymään. Hannele ei missään nimessä halua sitä vaan haluaa tehdä kaiken sen estämiseksi, mutta ei tiedä mitä tehdä. Onneksi Ponitallilaiset saapuvat kuitenkin apuun.
Minusta kirja oli mukaansa tempaava ja yksi parhaista Nummeloista. Kirjassa on romantiikkaa "Repe kietoi kätensä tytön ympärille tiukemmin. Kikka yritti riuhtoa itseään irti, mutta tukahdutettu nauru loppui kiihkeään suudelmaan." ja jännitystä "Musta Saab lähestyi heitä renkaat ulvoen. Tuuli löi vasten kasvoja. Hevoset nelistivät entistä kovemmin. Kikka ei uskaltanut edes ajatella mitä tapahtuisi, jos roistot saisivat heidät kiinni. Häntä pelotti. Takaa-ajajat saavuttivat heitä nopeasti ylämäessä. Kafka puhalsi sieraimet suurina.
-He saavat meidät kiinni! Hanne kiljui hysteerisenä. Repe vilkaisi taakseen tyttö oli oikeassa." parhaimmillaan.
Pidin kirjassa juuri romantiikasta ja jännityksestä sekä myös siitä että vaikka koko ajan tapahtui niin hevoset olivat mukana jokaisessa tapahtumassa eivätkä jääneet taka-alalle. Joissain kohdissa oli myös huumoria joka ainakin minua nauratti. :D Esimerkiksi siinä kohdassa, jossa Pena paljastaa miten hän kestää Amandaa ja hänen laulujaan.
Annan kirjalle 10+ eli täydet pisteet!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NUMMELA, JESSE, KHM

Hopeaori, Miljoonaratsu ja Punainen hevosenkenkä. Arvelin, että siinä olisi taas loputtoman tylsä kirjasarja, jossa ei edes kerrottaisi hevosista. Siinä asiassa erehdyin... Rupesin selailemaan Punaista hevosenkenkää, ja kirja veti minut heti mukaansa. Hullaannuin sarjaan ja luin kaikki Nummelan Ponitallit, mitä siihen asti oli ilmestynyt. Sitten tuli taas ongelma, mitä lukisin. Onneksi en joutunut miettimään kauan, koska sain syntymäpäivälahjaksi Jesse löytökoiran, ja siinä kävi sama juttu. Hurahdin täysillä ja luin senkin sarjan. Sitten huomasin, että Jesseähän kirjoitti myös Marvi Jalo. Sen seurauksena luin sitten myös hänen kirjoja, Ratsutyttöä ja muita mitä silloin oli jo ilmestynyt. Vasta sitten löysin kirjan Hevoseni, rakkaani, ja se oli "rakkautta ensi silmäyksellä". Luin siitä tietenkin myös seuraavan osan Kaukana hevosten maa (KHM), ja sehän oli melkein parempi kuin ensimmäinen osa. Nyt olen täysi Nummela ja KHM-hullu!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kiwona = Tuulinen torni
Kikka ystävineen pääsevät hevosleirille Rantalan särkkään. Leirin vetäjäksi tulee Timo. Han yrittää saada Kikan itselleen, vaikka kiristämällä. Lähellä leiripaikkaa sijaitsee majakka, jota kutsutaan Tuuliseksi torniksi. Jännitys kasvaa, kun Kikka yhtenä yönä näkee majakan ikkunoista tuikkivaa valoa ja päättää kertoa muille. Kukkan ei tietenkään usko, joten Kikka lähtee varmistamaan asiaa itse.Hän ei kerro Repelle mitään, sillä he ovat riidoissa. Kikka menee Tuuliseen torniin. Onneksi Hannu ja Kari tulivat mukaan sillä Kikka tippuu lahon lattialuukun läpi Punaparran piilopaikkaan. Sillä aikaa kun Kikka on jumissa Punaparran huoneessa, hannu ja Kari lähtevät hakemaan repeä apuun. Repe pelstaa Kikan sieltä ja samalla he sopivat. Kirja päättyy hyvin! Repe antaa Timolle opetuksen, ettei toisen sydäntä kiristämällä saa.
Kirja on kirjoitettu hyvin ja minä välillä auroin ääneen ja välillä silmäkulmassa oli kyyneliä. Kiitos Merja ihanista kirjoita! Jatka samaan malliin. Annan kirjalle 10!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

~NUMMELAN YKKÖSFANI~❤
Liinakkotien painajainen
Ponitallilaiset kokevat elämänsä painajaisen kun kikka jää yksin kotiin kun muu perhe lähtee mummolaan Hän alkaa saada kummallisia puhelinsoittoja ja viestejä, sika jännä kirja. Annan sille täydet 10/10 Kannattaa todellakin lukea! On musta yksi parhaista nummeloista!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

MAPU

Kirja arvosteluja:
Paholaisratsu
- Jännitttävä mukaansa tempaava kirja jota ei voi olla lukematta. Joka sivua kääntäessä joutui pidättämään hengitystä että mitä nyt tapahtuu. Olin niin jännityksessä lukiessani tuota etten voinut pysyä aloillani. Oli hauska nähdä kirjassa Repen oikeaa tunnetta, sitä tuskaa ja lujuuden tahtoa mitä ei olla ennen niin paljon esitelty. Oli jännittävä seurata miten Kikka kannusti Repeä. Kilpailut olivat kirjan pääkohta. Vähän jäi harmittamaan tuo että Repen äiti tuli paikalle koska tosiaan luulin että koko asia merkitsee kirja sarjan loppumista :( Onnistunut kirja kertakaikkiaan!
1-5 tähteä annan 5 jännitys oli niin kohdillaan ja pystyin kuvittelemaan koko tapahtuman eteeni kuin elokuvassa. :D<3

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIHUTÖITÄ TALLILLA
Kirjassa Kikka jää tallille järjestämään Alkeisleiriä. Kirja on hyvällä tavalla erillainen muista ja todella mielenkiintoinen. Tekisi mieli jatkuvasti lukea eteenpäin mitä tapahtuu seuraavaksi. Kirja on mukaansa tempaava. Kirjasta teki myös mielenkiintoisen miten Tepa liittyi Kikan leiriin auttelemaan. Kirja oli jännittävä ja aavetarina sai ihokarvat nousemaan pystyyn. Kikan hermoiluun pystyi hyvin samaistumaan. Oli todella kiva lukea miten kirja eteni ja miten ongelmia alkoi syntyä. Yksi suosikki kirjoistani ehdottomasti.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10w


Paluu Ponisaarelle.

Iki-ihana kirja. (Eka nummela jonka luin) Jännityshermoja kutkutteleva kirja, kirja kertoo siitä. Että Siru luulee että Repe rakastaisi palavasti häntä. Vaikka Repen sydän kuuluu Kikalle. Paljon jännitystä ja romantiikkaa. Seikkailun jälkeen Nummelassa on hetki hyvin. Mutta kohta alkaa seuraava seikkailu. Nummela on ihana sarja. Lue kokonaan!
5p.
Yllätysori


Kikka saa puolihullun orin. Repe uuden tyttöystävän. Kukaan ei tykkä aluksi husarista. Enempää en paljasta. Lue kirja!
4 ja 1/2p.
Myrsky.


Itse eläydyn kirjoihin joten kirjoitan arvosteluni niin.
Kikka tulee omasta mielestä petetyksi. Repe on Marikan kanssa epäilyttävän paljon. Kikka yrittää löytää hevoset mutta Myrsky alkaa. Kikka joutuu kuoldman vaaran. Pieni kappale tekstistä. Repe tuli sisään. Kikka
kysyi
- Onko ruusut sinulta?
- On. Repe vastaa.
- Rakkautta! Naiset sanoivat ja vinkkasivat silmää tietäväisenä. 5p.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NUMMELA FANI

Ponivarkaat

Kirjassa Kikka lähtee ravitallille opettamaan kuritonta Olivia-ponia. Kikalla on ennakkosluuloja ravureita kohtaan, mutta raviponit sulattavat ihanat raviponit sulattavat Kikan sydämmen. Mutta mitä sitten, kun Olivia ja Jasminin poni Halifax katoavat? Lue, niin tiedät. Kirjassa koostuu mielestäni hyvin anteeksi annon sanoma. 5 tähteä (:

Kikka ja Repe: Muistoja

Paras muistoja- kirja ikinä! Kikka ja Repe lähtevät hevosten haku reissulle ja alkavat muistella vanhoja muistoja leireiltä ja muualta. Vielä kerran, paras muistoja-kirja!
5 tähteä.

Sitten vielä muutama kirja ilman arvostelua, mutta laitan 1-5 tähteä(:

Paholaisratsu, 5 tähteä ( yksi suosikeistani! )
Vaarallinen ratsastus, 4 tähteä
Liinakkotien painajainen, 4 1/2 tähteä
Hannu ja Kari: Muistoja, 5 tähteä
Rohkeuskoe, 5 tähteä ( yksi suosikeistani! )

Kaikkia Nummeloita lukiessa, ei malta pysyä paikallaan, sillä ne ovat niin hyviä ja parhaita kirjoja! Kiitos Merjalle tästä ikimuistoisesta kirjasarjasta! (:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 


                    Voiko olla parempaa tekstiä? Mikä kirjoittajakyky!

                                                   Haleja Merjalta.

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 Laura kirjoittaa: Kaikki kirjoittamasi kirjat ovat olleet mukaansa tempaavia, joskus jopa pelottaviakin...

Eveliina on sitä mieltä, että Nummelasta voitaisiin tehdä TV-sarja. Luulisin, että se saa monia katsojia ja samalla se laannuttaisi Nummelan ponitalli nälkää. Sinun ansiostasi minusta tuli hevoshullu! Pikku-siskoni Karoliina on ollut hieman huono lukemaan. Suosittelin hänelle Nummela-kirjaa. Pikku-sisko tarttui pitkin kynsin ja inhoin ilmein kirjaan. Hän luki kirjaa hetken ja huusi: Tämä on hyvä kirja! Sen jälkeen olemme lukeneet ja ostaneet kirjojasi kilpaa.
Meille tulee välillä myös riitaa siitä, että kumpi saa lukea uusimman  Nummelan ensin. Pikku-sisko innostui lukemaan sinun ansiostasi.
Hyvä Merja!

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 


                      Olen aivan myyty. Juuri tämän takia jaksaa kirjoittaa!
                       Haleja kummallekin Pusulaan.

 

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 


Hanna-Kaisa Kuhmosta kysyy, miksi ei meille ihmisille tapahdu mitään tuollaista kuin Nummela-kirjoissa? Kaikenlaisia seikkailuja ja sen sellaista. Monta kertaa ollaan kavereitten kanssa haaveiltu siitä, että miltä tuntuisi olla  mukana tuollaisessa seikkailuissa?Noora Pornaisista jatkaa: Olen erittäin tyytyväinen Nummelan ponitalli-kirjoihin. Kirjassa on kaikkea, mitä sopii toivoa. Romantiikkaa, mielikuvitusta, hevosia ja mysteereitä. Varsinkin Kikan ja Repen rakkauteen olen erittäin tyytyväinen. Heidän onnestaan tulee parempi mieli lukijalle kuin lukijalle. Voisin kutsua sinua lempikirjailijakseni.

 

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 


                            Kiitos lämpimistä sanoistasi Noora. Minäkin pidän sinusta.

 

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 


Tuuli sanoo: Kiitos ihanista kirjoistasi! Ne ovat mielettömän hyviä. Oon lukenut niitä jo kauan. Varsinkin Nummela-sarjaa. Se on sarjoista paras. Ne henkilöt ovat niin tuttuja. Luin  just eilen Maailman paras hevonen ja itkin melkein koko ajan sitä lukiessani. Se oli niin surullinen. Tuntuu kuin olisin ite ollut Kikka ja elänyt sen tapahtumat.Suurin ihailijasi
Jenna lähettää terveisiä. Olen lukenut sarjan Nummelan ponitalli kaikki kirjat ja olen tullut siihen tulokseen, että olet maailman paras kirjailija! Nummelan ponitalli- sarjan paras kirja on mielestäni Myrsky. Siinä oli mahtavia juonenkäänteitä ja ihanaa romantiikkaa! Oli aivan ihanaa lukea, kun Repe lähti etsimään Kikkaa ja silleen...Oi vitsi! Oikein itkettää, kun noi Repen ja Kikan rakkausjutut ovat niin ihania. Ostin kirjan Haamujen talo ja se oli tosi hauska ja romanttinen! Tykkäsin tosi paljon. Oli kiva kuulla Hannun repliikki Repelle: Seukkaatteko te? Nii vitsi. Se oli hyvä! Meinasin kuolla nauruun! Olen sinun ikuinen fanisi.Jessica kysyy vielä, mitä Nummeloita on tulossa? Voiko jossain vaiheessa  ilmestyä joku erikois-Nummela, mihin on kerätty sitaatteja eri Nummeloista? Muistoja-sarja oli todella hyvä. Pidin siitä paljon.

 

 

                                NUMMELAN PONITALLI-SARJA


On hykerryttävän hauska, jännittävä ja pelottava. Se kertoo hevoshulluista nuorista, joille tapahtuu aina kaikkea jännää. Kirjat ovat sopivan pitkiä ja ne on aina pakko lukea loppuun, jos aloittaa. Henkilöt on helppo kuvitella oikeiksi, koska Merja Jalo kirjoittaa heistä niin luontevasti. Suosittelen kaikille yli 8-v todella lämpimäst! Ja vaik et pitäis hevosista, saatat silti pitää näistä kirjoista, aivan kuten minä...

Amelie 12 v.

Merja Jalon kirjoittamat Nummelan ponitalli-kirjat on tosi hyviä! On kyl muutkii hyvii! Niissä on jännitystä ja Merja osaa tosi hyvin kuvailla tapahtumia. Joskus pitää ihan ääneen nauraa ku niitä lukee. Oon lukenu kaikki hevoskirjat mitä oon löytäny, joten kirjoita, kirjoita  Merja. Täällä odotellaan uusia kirjoja!

Hevoshullu 13 v.
 

 Merja Jalon kirjat on kyllä koko maailman parhaimpia! Olen lukenut jo ainakin yli puolet siitä sarjasta ja aion lukea loputkin. Mun lukutaitokin on kehittynyt hurjasti ja siitä seurauksena, mä pääsin meijän koulun joulu-juhlaan lukeen Evankeliumia. En voi muuta sanoa kuin VAU!!! Tutustuin siihen mun kaverin kautta. Tänäänkin aion lainata kirjoja. Mä oon vielä hepparakas ja siks noi kirjat sopii mulle hyvin.

IINA 12 v.
                               Kauhujen yön ritari


Minun mielestä kaikki Merja Jalon kirjat ovat kehumisen arvoisia. Olen lukenut monta monta Nummelan ponitalli-kirjaa ja kaikki ovat olleet erittäin jänniä ja hauskoja. Ihan pienien ei ehkä kannata lukea tätä kirjaa, koska monessakin vaiheessa minuakin alkoi hieman pelottamaan. esim siinä vaiheessa kun Kikka ei huomannut punaisia silmiä jotka häntä katsoi. Suosittelen että lukisitte tämän kirjan.

KIA 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 


KIVAA KUN PIDÄTTE Nummela- SARJASTA. LISÄÄ ON TULOSSA!

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%