Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 
 

  NUMMELAN  PONITALLI

 

Ratsastuskoulu sijaitsee Valkeakoskella lehmuskujan päässä. Päärakennus on kaksikerroksinen  ja valkoiseksi maalattu.

Tallirakennus on punainen ja pitkä. Karsinoita on viisitoista ja tallin toisessa päädyssä sijaitsevat valjashuone, pesukarsina ja toimisto. Vintillä säilytetään heinä -ja olkipaaleja.

Tallilla on maneesi ja kaksi ulkokenttää, sekä lukuisia tarhoja ja laitumia.

 

                                 Linnavuoren kartano

Nummelan ponitallin palamisen jälkeen muutettiin ikivanhaan Linnavuoren kartanoon. Ympärillä on puisto ja pihalta löytyy uima-allas, jossa ei ole vettä. Kasvillisuus on vallannut paikan.

Ulkoapäin kartano on nukkavieru. Mutta kaikessa näkyy paikan kauneus. Pena on päättänyt korjata paikan entiseen loistoonsa. Ehkä Linnavuoren kartano herää uudelleen henkiin.

Kartano kätkee kuitenkin sisäänsä uskomattoman loiston yksityiskohtia myöden. Yläkertaan johtava portaikko on spiraalimainen ja ihastuttava, kuin kaunis koru. Aikojen saatossa seinäpaperi on halkeillut. Täällä pidettiin suuria juhlia, harrastettiin ratsastusta ja tavattiin ihmisiä.

Aamuisin aurinko kohdistaa säteensä kattokruunuun, ja tekee vaikutuksen seinämaalauksiin, jotka ovat ainutkertaisuudessaan uskomattomia.

        

 

                                                                    

 

                                                      Maikel Brands vangitsi kuviinsa Italiassa sijaitsevan hylätyn kartanon.

 

PENTTI "PENA" NUMMELA

 

Olen syntynyt Finnholmin kartanossa ja viettänyt nuoruuteni saarella yhdessä Jenni-siskoni kanssa. Isäni oli nimeltään Klaus Nummela, hän oli arvoltaan kenraali. Äitini suku oli ruotsalaista aatelia, hänen nimensä oli Helen von Stålhammer. Perheemme on aina kasvattanut hevosia, siksi meilläkin on Nummelan ponitalli. Minä hoidan pääasiassa ratsastustuntien pitämisen.

 

 

 

JENNI NUMMELA

 

Minä olen Penan Jenni-sisko. Veljeni on minulle hyvin rakas. Harrastan kouluratsastusta Lady-ratsullani. Oikeastaan olen pärjännyt kisoissa aika hyvin. Huolehdin myös tilan taloudenpidosta ja ratsastusleireistä. Miksi en ole naimisissa? Kerran olin erehtyä naimaan kenkäkauppias Alpo Ikäheimosen. Sydämeni kuitenkin kuuluu entiselle ratsastuksen opettajallemme Mauri Kavénille.

 

 

 

KIRSTI "KIKKA" LAHTI

 

Asun omakotitalossa Valkeakoskella Liinakkotien ja Horsmankujan risteyksessä. Perheeseeni kuuluu Mikko-isä, joka toimii poliisina Valkeakosken poliisilaitoksella. Äitini Mervi on sairaanhoitaja. Lisäksi minulla on isoveli Mika, joka yrittää aina määräillä kaikesta. Minulla on myös täysiveriori, jota kutsun Husaariksi. Ori asustaa Englannissa, mutta odotan sitä innolla kotiin. Minulla on myös löytökissa Romeo, se on pulska kollikissa. Perheen toinen lemmikki on poliisikoira, schäfer Rita. Se on pelastanut henkeni.

 

 

REPE JUSSILA

 

Minäkin asun omakotitalossa Valkeakoskella. Isäni nimi on Carl Peter, hän on ammatiltaan lentokoneinsinööri. Isä on suomalainen ja äitini suku tulee Italiasta, Cavalli di Antinean kuuluisalta hevostilalta. Serkkuni on Rick Marone ja olemme hyviä ystäviä. Rick on oikea hevoskuiskaaja. Antinean tilalla kasvatetaan kilpahevosia. Äitini Maria Carena meni naimisiin isäni kanssa, mutta he ovat eronneet ja olen aina kärsinyt asiasta. Suurin lohdutukseni on puolalainen ruuna Kafka. Olen aikaisemmin seurustellut Siru Kantolan kanssa, mutta nyt Kikka valloitti sydämeni.

 

 

KARI JUSSILA

 

Minä olen Repen pikkuveli. Harrastan laulua ja kilpatanssia, jossa parinani on Essi Virtanen. Olemme onnistuneet aika hyvin kisoissa, mutta tästä ei pidä puhua julkisesti, sillä kaverini eivät ymmärrä harrastustani. Paras ystäväni on Kikan serkku Hannu. Käymme yhdessä ratsastamassa Nummelan ponitallilla. Välillä keksimme jekkuja ja leikimme Survivor-jengiä. Hannu on pomo, minä oikea käsi.

 

 

PÄIVI "PÄKÄ" KIISKI

 

Käyn ratsastamassa Nummelan ponitallilla ja taidan olla joukon ainoa siniverinen. Siniverinen tarkoittaa aatelista. Isäni halusi pitää tavisnimensä Kiiski, joten se sama on minullakin. Asun kaksikerroksisessa valkoisessa omakotitalossa Klaus Kiisken kanssa. Meillä on uima-allas ja iso puutarha. Varakas isäni on arvoltaan kauppaneuvos. Äitini Maria Kristiina Eskilstjurna kuoli leukemiaan. Hän tulee Larsvikin kartanosta ja on vapaaherratar Alice Yvonnen tytär. Suvullamme on aina ollut hevosia. Ensiksi sydämeni valloitti mustanvalkea ratsu nimeltä Hiful. Omistin sen jonkin aikaa. Viimeksi näin Hifulin sirkuksessa, jolloin tein surmanhypyn sirkuksessa. Hyppäsimme palavan renkaan läpi. Se vaati rohkeutta. Vaatteeni ostan Pariisin muotitaloista. Joku on sanonut, että olen Marilyn Monroen näköinen. Hänen peräänsä kuolasivat kaikki miehet. Lemmikkini on kiinanpalatsikoira Fifi eli  Fidelene Josephine Flapparette Sant Cyr.

 

 

MARJATTA "TITTA" AALTONEN

 

Käyn samaa koulua kuin paras ystäväni Kikka. Asumme kerrostalossa. Äitini Päivi on kirjastonhoitaja, jolta kuulen ensimmäiseksi hevoskirjauutuudet. Isäni Timo oli Hornet-lentäjä. Olin isän tyttö. Jouduin äidin kanssa näkemään, miten isän kone putosi taivaalta. Äitini on nyt löytänyt uuden onnen, lääkäri Ilkka Ala-Huhtalan kanssa. Minulla on siis isäpuoli. Ennen Nummelaan tuloani ratsastin Koivuniemen tallilla. Kun kiinnostuin Repestä, muutin tallia. Voitteko uskoa, että muutin tallia Repen tähden. Eikä poika vieläkään katso minua sillä silmällä.

 

 

SIRU KANTOLA

 

Asun Valkeakoskella kahden äitini Merikukan kanssa. Isäni Victor hukkui laivaturmassa. Samalla reissulla katosi kaksoissiskoni Suvi-Karita. Meillä on aina ollut köyhää. Äidin ompelutavarat pyörivät joka paikassa. Kehotin äitiä osallistumaan Desing Finland -ryhmän järjestämään kilpailuun. Siinä haettiin uusia kykyjä vaatesuunnittelijaksi. Äiti voitti kisan. Se oli onnenpotku. Nyt meissä varmasti tulee rikkaita ja saan oman hevosen. Suurin haaveeni on päästä huippumalliksi. Osallistuin mallikoulun järjestämään kisaan, mutta en päässyt huippumalliksi, vaikka loistin kävelyssä ja kuvauksissa. Olenhan alaikäinen. Minulle sanottiin, että pitää olla vanhempi kuin 13-vuotias ja  koulu on käytävä loppuun.

 

 

KATI RINNE

 

Olen poliisin tytär. Isäni on Kalevi ja Kikan isän kollega. Äitini Monica on opettaja. Sitten minulla on kaksi siskoa. Anniina ja Charlotta. En omista hevosta, mutta käyn samalla Nummelan ponitallilla, kuin parhaat ystävänikin. Siru on ystävistäni läheisin. Uneksin omasta koirasta, sillä olen eläinrakas.

 

 

ESSI VIRTANEN

 

Olen luonteeltani pienin, luonteeltani arka. Harrastan kilpatanssia ja haaveilen kirjailijan urasta. Olen ikuinen runotyttö. Isäni on ammatiltaan teurastaja. Kaamea ammatti. Mutta jonkun sitäkin työtä pitää tehdä. Isäni nimi on Teemu. Äitini Anna pitää antiikkikauppaa yhdessä siskonsa Helenan kanssa. Minulla on myös isosisko Ida ja pari kissaa. Kerran sain omakseni valkoisen pikkuponin, jonka nimi oli Napoleon. Ikävä kyllä rakas ponini kuoli. Kaikki tallin tytöt ovat lääpällään Repeen, mutta minä haaveilen Ville Kuusisesta. Olemme suukotelleet, mutta älkää kertoko siitä muille.

 

 

HANNU HELENIUS

 

Olemme lottovoittajaperhe! Voittorahoilla ostimme hulppean omakotitalon. Isäni Timo ja äitini Pia olivat menettää hermonsa, kun minulla kävi pieni vahinko. Minun piti hajottaa talo pihapiiristämme polttamalla. Pahaksi onneksi viemärikaasu räjähti. Ruumiita ei sentään tullut, eikä kukaan loukkaantunut, mutta kieltämättä jysäys oli mahtava. Ikkunat hajosivat ja viemärien kansiluukut poksahtivat auki ja sinne menivät lottorahamme. Olen keksijä ja rohkea kaveri muutenkin. Puolustan aina tyttöjä ja kaveraan Karin kanssa. Minulla ei ole omaa hevosta, mutta jos äkkirikastun, ostan koko Nummelan ponitallin.

 

 

IRA SHANIAN HASNAWI

 

Olen kotoisin Iranista. Nummelan ponitallilla ei ole muita maahanmuuttajia, kuin minä. Asumme rivitalossa Valkeakoskella. Isäni Muhammad Ali on Kivelän kaivoksen työnjohtaja. Äitini Deborah Dina on geologi. Veljeni Mehmed soittaa yhtyeessä Bad Street Boys. Hänellä on vankka suosio, ja on hän levyttänytkin. Toinen veljeni Ahmed pelaa jalkapalloa. Meillä ei ole muita eläimiä kuin valkoinen arabitamma Kashmir. Se on kotoisin Wadi Rumin autiomaasta. Olen ystävystynyt Essin kanssa. Nummelan ponitalli on hieno paikka, jossa viihdyn.