Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 
 

                                     TERVETULOA !

 

KIRJAILIJA MERJA JALON AIDOILLE NUMMELAN PONITALLI -SIVUILLE!

 

              Uusi kotisivujen osoite: unelmahevoset.simplesite.com

 

 

 

   

                                          MERJA  JALO

Nummelan ponitalli -sarjan luoja Merja Jalo on tuttu nimi kaikille hevoskirjoista kiinnostuneille. Merja on hevoskirjojen kuningatar ja klassikkokirjasarjan luoja, jolta on ilmestynyt 184 kirjaa vuoden 2018 loppuun mennessä. Iki-ihana Nummela-sarja on kolmannen sukupolven kirja. Se kiinnostaa yhä. Sarjaa on kirjoitettu vuodesta 1977 lähtien.

 

                                                           

HUOMIO LUKIJAT!

Varokaa Google Sitesin sivuja, joissa mainostetaan ilmaiseksi ladattavia kaupallisten kustantajien julkaisemia kirjoja. Huijarit ovat jo muutaman vuoden ajan laatineet tällaisia mainoksia nettiin, ja jos menet lataamaan, saat koneellesi viruksen tai sinulta yritetään huijata rahaa tai pankkitunnuksia. Google ei ole poistanut sivustoja, vaikka kustantajat ja Kirjailijaliitto ovat sitä vaatineet. Jos siis haluat tilata kirjan netistä, mene luotettavalle sivustolle kuten Adlibris, Booky tai kustantajan oma kirjakauppa!

_________________________________________________________________________________________________

 

Monen toive on ollut päästä käymään Nummelan  Ponitallille. Nyt teille avautuu tämä mahdollisuus netin kautta. Kaikki mukaan seikkailuun! Nummelan ratsut odottavat juuri sinua!  

 Kuvahaun tulos haulle merja jalo kuvat Kuvahaun tulos haulle merja jalo kuvat     Kuvahaun tulos haulle merja jalo kuvat          

 

 

TIEDOITUS KAIKILLE NUMMELA-FANEILLE.

9.3.20

Nummelan Ponitalli -sarjasta on  tänään allekirjoitettu viidet sopimukset.

 WADI RUMIN AARRE ilmestynyt.

Jatkoa saadaan marraskuussa osalla SALAISUUKSIA TALLILLA. Ilmestymispäivä 5.11.20

 

 

........................................................................................................................................................................................................

KOTIKULMAN ETSIVÄT

 

1. KADONNEEN LINNUN SALAISUUS      

 

Kadonneen linnun salaisuus

 

Uusi jännittävä ja hauska etsiväsarja  alkaa!

Kolmasluokkalainen Markus perustaa leikkimökkiin jo pitkään haaveilemansa Kotikulman etsivätoimiston. Apuna toimivat hänen vuotta nuorempi siskonsa Lisa sekä räväkkä naapurintyttö Linnea. Pian kolmikko saa tehtäväkseen löytää kadoksissa olevan testamentin. Kesken etsintöjen Linnean puhuva papukaija katoaa oudolla tavalla. Todisteet viittaavat varkauteen. Kenellä olisi syy napata lintu? Entä miten kadonnut testamentti liittyy tapaukseen? Kotikulman etsivillä on edessään monta arvoitusta ratkaistavaksi.

                                                                                ILMESTYY  28.9.20

 

........................................................................................................................................................................................................

WADI RUMIN AARRE

 

Wadi Rumin aarre

 

Merja Jalon lähes legendaksi muodostunut Nummelan ponitalli -sarja jatkuu taas!

Tällä kertaa Ponisaaren polttavan kuumalla rantahiekalla kerrottu tarina vie keskelle henkeäsalpaavan jännittävää erämaaseikkailua kauas Wadi Rumin aavikolle. Pystyykö tuulennopea johtajaori Mel Veraz suojelemaan laumaansa aavikkorosvoilta? Kuka voittaa himoitun Rookie of the Year -palkinnon? Entä miten kuvankaunis valkoinen arabitamma Kashmir päätyi Wadi Rumin aavikolta Nummelan ponitallille?

.......................................................................................................................................................................................................

 

SALAISUUKSIA RATSUTALLILLA  ilmestyy elokuu 2020

 

 

Salaisuuksia ratsutallilla

 

Susiluoto on joutumassa huutokaupattavaksi velkoja vastaan, ja tilan tyttären Hannen islanninhevostamma Primadonna on jo pakkomyyty. Ainoa asia mikä vielä voisi pelastaa tilanteen on Hannen edesmenneen äidin kateissa oleva perintömedaljonki - tai lottovoitto. Oliko Hannen äidin kuolema tulipalossa edes onnettomuus? Entä tapahtuuko Lehtomäen ratsastuskoululla lähellä Nummelaa jotain rikollista?

Hevosia siellä ei ainakaan kohdella hyvin...

 

 

 

......................................................................................................................................................................................................

Onnenkepparit: Karkurikoira

Ilmestyy  22.6.20

 

 

........................................................................................................................................................................................................

Kuvahaun tulos: niklas ja musta poni

 Niklas ja musta poni

 


Niklas seuraa televisiosta sarjaa, jossa on upea poni. Naapurin vuotta vanhempi Elsi käy tallilla ratsastamassa, ja hänellä on hoitohevonen. Yhdessä he leikkivät ponileikkejä, mutta Niklaskin haluaisi käydä ratsastamassa, mutta vanhemmat eivät anna. Niklaksen äiti putosi pienenä hevosen selästä ja
loukkasi itsenä. Vanhempien mielestä ratsastaminen on vaarallista.
Miten Niklas saisi hartaan toiveensa toteen ja pääsisi
oikean ponin selkään?

 

 

 

 

 

......................................................................................................................................................................................................

Ekaluokkalaiset Aino ja Isla asuvat viereisissä rapuissa ja ovat parhaita ystävyksiä. Tytöt haaveilevat omasta koirasta, mutta kummankaan äiti ei ole suopea ajatukselle. Lea-tädillä on huostaan otettujen koirien hoitola, ja kun hoitolassa on tilapäisesti täyttä, Ainon äiti suostuu ottamaan yhden koiran kahdeksi viikoksi perheeseen. Aino ja Isla haaveilevat mahdollisuudesta pitää Aksu kokonaan omanaan, ja tätä silmällä pitäen he laativat nerokkaan suunnitelman.

 

 

 

 

JESSE MÖKKIKOIRA    (ilmestynyt)

 

 

 

Jennan ja Hannelen seikkailut Jesse-koiran kanssa ovat kiehtoneet lukijoita jo vuodesta 2004. Tällä kertaa etsitään Turun saaristosta kesämökkiä monin yllät-tävin seurauksin.

Jenna ja Hannele ovat innoissaan. He pääsevät kesälomalla veneilemään Turun saaristoon ja katsastamaan samalla Allille ja Väinölle uutta kesämökkiä. Tarjolla onkin monta lupaavaa kohdetta toinen toistaan kauniimmissa maisemissa. Harmillista vain, että Elsa änkeää heidän mukaansa komentelemaan ja päsmäröimään. Jenna on lisäksi huolissaan rakkaasta koirastaan Jessestä, joka on astunut puistossa lasinsirpaleen päälle ja ontuu toista etujalkaansa.

Kaikki ei kuitenkaan suju tyttöjen toiveiden ja odotusten mukaan. He kauhistuvat jo alussa, kun Väinön veneen vesillelasku epäonnistuu. Sen jälkeen epäonni tuntuu suorastaan vainoavan heitä. Lopulta Elsa ja Muru katoavat mökkirannasta, ja vene löydetään tuuliajolla Ukonsaaren edustalta.

 

 

 

Juhannutaikaa ilmestyy     

                                                                            

Juhannustaikaa

   

 

Lue kappale tulevasta Juhannustaikaa kirjasta.

 Pena pysäytti auton leirikeskuksen oven eteen. He nousivat autosta juuri parahiksi nähdäkseen, miten läheiselle niitylle ilmestyi joukko ihmisiä ilman vaatteita. Mikä kumman Kakolasta karannut rosvojoukko leirikeskuksessa mellasti?
     - Mitä täällä oikein tapahtuu?
     - M-mutta... eivätkö nuo ole meidän leirin tyttöjä? Jenni parahti.
     He tuijottivat äimistyneinä aidattua niittyä, jonka halki heitä lähestyi joukko ilkialastomia tyttöjä kukkaseppeleet päässään ja vihdat käsissään. Ilma oli täynnä kirkunaa.
     Näky sai Penan haukkomaan henkeä.
     - Mitä ihmettä tytöt oikein tekevät?
     - Juoksevat, Repe totesi hänen vierellään.
     - Kai minä nyt sen näen!
     Repe alkoi virnistellä. Olivatko tytöt menneet juhannuksesta sekaisin?

   Ratkiriemukas Juhannustaikaa tulossa. Kannattaa lukea!      

 

 

      

 ...........................................................................................................................................................................................

 

 

   Ilmestynyt 2019


Jännitystä keppihevostallilla!

Onnenkepparit-sarjan toisessa osassa rakennetaan keppihevosille esteitä ja nautitaan kisatunnelmasta – mutta välillä tallilla syntyy myös kiistaa.

Keppihevostyttöjen ratsut Hurja-Humma, Amietta, Onnentähti ja Prinsessa asuvat kaikki sovussa Olivian tallissa. Nyt ystävykset rakentavat keppihevosille oikeita esteitä ja järjestävät estekilpailun. Valpuri sonnustautuu kisaan parhaimpiinsa ja uusi, kimalteilla koristeltu raippa kruunaa kisa-asun. Mutta kilpailun jälkeen raippaa ei näy enää missään!Kadonnut raippa jatkaa suosittujen heppakirjailijoiden Onnenkepparit-sarjaa.

 

Kirjan kansikuva

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

ILMESTYNYT

Olivia ja Onnentähti.

 

Olivia ja Onnentähti

 

Uusi valloittava sarja keppihevostytöistä!

 

Tokaluokkalaiset tytöt perustavat keppihevosille tallin, jossa sattuu ja tapahtuu.

 

Olivian paras ystävä käy joka viikko talleilla ratsastamassa ihanilla poneilla, mutta Olivia on allerginen, ja joutuu ihailemaan ystävänsä harrastusta kaukaa. Eräänä kesäloman päivänä hän löytää Onnentähden, maailman suloisimman keppihevosen. Pian koko Olivian kaveriporukka on keppariharrastuksen lumoissa: pihaan perustetaan keppihevosille oma talli ja kisojakin pidetään. Olivia on viimeinkin oikea hevostyttö!

 

Olivia ja Onnentähti aloittaa suosittujen heppakirjailijoiden uuden, leikki-ikäisille ja alakoululaisille suunnatun sarjan, jossa on Reetta Niemensivun vauhdikas ja söpö kuvitus.

 

Merja ja Marvi Jalo ovat kirjailijasisarukset, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä ja erikseen useita suosittuja hevos- ja koirasarjoja, kuten Jesse -koirakirjat sekä Nummelan ponitalli -hevoskirjat.


Reetta Niemensivu on lastenkirjakuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka on kuvittanut mm. Henna Helmin IceLove- ja Bella-sarjoja.

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________

 

        
UUTISIA

 

LukuVarkaus     2016

 

Merja Jalo: Saalistaja finaalissa.

MERJA JALON  SAALISTAJA kirja on päässyt  Lasten LukuVarkaus- kilpailun ehdokkaaksi!   

29.1.2016: LUKUVARKAUS KIRJALLISUUSPALKINNON
ESIRAATI TUTUSTUU VUODEN 2015 TUOTANTOON

Valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinnon perustivat v. 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki. Palkinto jaetaan kesän 2016 vekaraviikolla 16. kerran.

Paraikaa aikuisista koostuvalla esiraadilla on menossa luku-urakka, onhan heidän käytävä läpi koko vuoden 2015 julkaistu suomalainen lastenkirjallisuus. Esiraati valitsee tuotannosta finaalikirjat, joista kuusihenkinen, varkautelaisista koululaisista koostuva lapsiraati valitsee voittajakirjan.
Esiraatiin kuuluvat: FL Petri Pietiläinen, projektiassistentti Maija-Helena Soininen (Stora Enso Oyj), myymäläpäällikkö Minna Heikkinen (Suomalainen Kirjakauppa Oy, Varkaus), osastonjohtaja Katriina Leväinen (Varkauden kaupunginkirjasto) ja tapahtumatuottaja Heli Sutinen (Navitas Kehitys Oy/Vekara-Varkaus festivaali).
Finaalikirjat ja voittajakirjan valitseva lapsiraati julkistetaan ke 2.3.2016.

Aikuisraati kävi läpi noin 130 kirjaa, joista se luki 80 viime vuoden aikana julkaistua suomenkielistä lasten- ja nuortenkirjaa. Osa seuloutui pois siksi, että ne oli suunnattu selvästi lapsiraatilaisia vanhemmille nuorille tai ne olivat selkeästi kuvakirjoja.

 

Vekara-Varkaus ja Lasten LukuVarkaus -palkinto


Stora Enso Oyj ja Varkauden kaupunki haluavat Lasten LukuVarkaus -palkinnolla tukea suomalaista lastenkirjallisuutta sekä lasten luku- ja kirjallisuusharrastusta. Lasten LukuVarkaus –palkinnon kautta järjestäjät haluavat myös pitää yllä arvostusta kirjan perinteistä muotoa kohtaan.

Lasten LukuVarkaus -palkinnon voittajakirja julkistetaan Vekara-Varkaus Festivaaliviikon yhteydessä.

   


LukuVarkaus kirjallisuuspalkinto

Saalistaja- kirja oli  mukana Lasten LukuVarkaus finaalissa. Lapsiraati valitsi voittajakirjan, ja tällä kertaa kirja ei voittanut palkintoa.

Tässä Raadin kommentit kirjasta:

Jännittävä, tunteikas, koskettava, kiinnostava ja surullinen. Juoni oli yhden raatilaisen mielestä täydellinen. Kirjan kantta pidettiin hienona. Kirja sisälsi toimintaa. Kirjan loppu sai odottamaan seuraavaa osaa. Yksi raatilaisista piti parhaana finaalikirjana.

 

 

                                                                Kielo, Kukka, Potti, Auringonvalo

 

NUMMELA-KIRJAT KAUTTA AIKOJEN:

 

Yllätysori

Vaarallinen ratsastus

Ponisaaren arvoitus

On hevosten aika

Punainen hevosenkenkä

Tunturiratsastus

Orisuon aarre

Seikkailu Ponisaarella

Maailman paras hevonen

Ponitalli vaarassa

Aavehevonen

Ponisaaren kirous

Pako Ratsukalliolta

Ponilahdella tapahtuu

Naamiaisratsastus

Vaara Raudikkotiellä

Taistelu ratsutilasta

Hevossaaren vanki

Poniretki saaristossa

Ponitalli kesälomalla

Mustan hevosen salaisuus

Kenttäkilpailut

Hevosparonin kosto

Kadonnut hopeareki

Kuutamoratsastus

Ruunalankosken salaisuus

Linnavuoren aaveratsastajat

Haamulinnan kadonnut ori

Heponiemen kätkö

Ponitalli ja varjojen linna

Vaellusratsastus

Liinakkotien painajainen

Ratsutilan kasvatti

Ratsutilan sankari

Kartanon kummitus

Kauhujen yön ritari

Myrsky

Paluu Ponisaarelle

Hopearannan aarre

Ratsastaja pimeässä

Säikyttelijät

Voittolaukka

Tähtitornin salaisuus

Epäonnen leiri

Ratsukellarin salaisuus

Miljoonaratsu

Keskiyön hevonen

Kultajoen kummitus

Hopeaori

Ponivarkaat

Epäilyttävä sulhasmies

Kunnialaukka

Tihutöitä tallilla

Tsaarin satula

Finnholmin kirous

Rautahevonen

Haamujen talo

Tornikallion vangit

Kadonneet hevoset

Susivaaran aarre

Mustan korpin linna

Itketyssuon armoilla

Haamukilpailut

Kolme kuningatarta

Tuulinen torni

Vaunukello

Surmanhyppy

Merihirviö

Rohkeuskoe

Käärmekiven lumous

Tuomion kellot

Luostarin aaveet

Aavekartanon salaisuus

Palavat silmät

Noiduttu huone

Paholaisratsu

Kostajan isku

Arvoitusten yö

Kadonneen hevosen jäljillä

Vihreä lohikäärme

Salaisuuksien torni

Saalistaja

Takaa-ajo vuorilla

Varkaiden kuningas

Tulta kavioissa

Salaperäinen huuto

Arvoitusten jäljillä

Ratsukallion uhka

Juhannustaikaa

Wadi Rumin aarre

Salaisuuksia ratsutallilla

 

 

 

 

MUISTOJA-SARJA

Repe ja Kikka

Päkä ja Titta

Siru ja Kati

Hannu ja Kari, Muistoja

 

Vuoden 2019 loppuun mennessä julkaistuja kirjoja 186.

 

 

 

 

                                                            Kielo, Kevään, Kesällä, Kukka, Lähikuva